Képmegnyitás

László-Kiss Dezső képeihez

2019. december 10-én, kedden 19 órától hat szerző „nyitja meg” ez alkalomra írt történetével László-Kiss Dezső kiállítását a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében.

Az idei képmegnyitók: Borda Réka, Harag Anita, Horváth Eve, Kállay ESszter, Seres Lili Hanna és Terék Anna

Immár hagyománnyá vált, hogy úgy nyílik meg egy-egy kiállítás a Nyitott Műhelyben, hogy a magyar képzőművészeti élet egy jeles alakjának képeihez az irodalmi élet néhány kiválósága ír szöveget, s ezek élőben el is hangzanak – a szerzők tolmácsolásában. Idén László-Kiss Dezső festményeit „nyitják meg” a szerzők.

A képmegnyitás kilencéves hagyományra tekint vissza a Nyitott Műhelyben. 2008. december 10-én Frankl Aliona, 2009 decemberében Szilágyi Lenke, 2010-ben Bodor Anikó, 2011-ben Gerlóczy Sári, 2012-ben Rutkai Bori képeit nyitották meg írók, 2013-ban írók képzőművészeti alkotásai voltak láthatóak, melyekhez írók írtak történeteket, 2015-ben (az esemény 2016 januárjában volt) Nagy Bernadette festményeit nyitották meg írók, 2016 decemberében pedig Valuska Gábor Tárgyalás sorozatának darabjaihoz, 2017-ben Oláh Gergely Máté fotóihoz, 2018-ban Horváth Éva Mónika festményeihez írtak és olvastak fel szövegeket a szerzők.

Az ünnepi esemény, mint minden évben, egyben a Nyitott Műhely (és a Műhely gazdájának, Finta Lászlónak a) születésnapja is. Szeretettel várjuk! Ünnepeljen velünk!

Helyszín: Nyitott Műhely (Budapest XII., Ráth György u. 4.)