Kortársak

Kiállítás a Rippl-Rónai teremben (Kaposvár, Fő tér 1.)

Egy kiállítás azoknak, akik nem szégyellik, hogy nem értik a kortárs festőművészek képeit, de szívesen vennék, ha valaki megtanítaná azok értelmezését.

Egy kiállítás azoknak a festőknek, akik szívesen élnek a lehetőséggel és elmagyarázzák képeik tartalmát.

Egy kiállítás, melynek kimondott célja: hidat építeni a kortársak között – akik jelenleg úgy élnek egymás mellett, hogy nem értik egymást.

Egy kiállítás azért, hogy mindannyiunk számára élménnyé válhassanak kortárs festőművészeink alkotásai.

22 festő, 22 kép, 22 különböző ábrázolási forma.

A kiállítás 22 művésze közül tizenegyet Sturcz János művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára választott ki. A kiállítók másik felére a szervezők országos pályázatot írtak ki, amelyre bárki pályázhatott egy alkotással és egy műleírással.

A beérkezett 201 mű közül a legjobb tizenegyet – a pártatlanság biztosítása érdekében – nemzetközi szakmai zsűri választotta ki. A zsűri tagjai a következők voltak: Hanna Wobreska, a varsói Zacheta Nemzeti Galéria vezetője, Andreas Hoffer, az Essl Múzeum kurátora, Molnár Annamária, a Magyar Kortárs Művészeti Galériák Országos Egyesületének elnöke és Pataki Gábor, a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Intézetének főmunkatársa.

A kiállító művészek: Braun András, Czene Márta, Gál András, Győrffy László, Hajdú Kinga, iski Kocsis Tibor, Jakatics-Szabó Veronika, Kis Róka Csaba, Kósa János, Szabó Ábel, Szűcs Attila, Dobó Bianka, Cseke Szilárd, Király Gábor, Szakszon Imre, Deli Eszter, Hámori Anett, Kántor Ágnes, Szunyoghy Viktória, Verebics Ágnes, Barakonyi Zsombor, Kopasz Tamás

A kiállítás 2012. augusztus 15.– november 30. között tart nyitva.

Kiállításmegnyitó: 2012. augusztus 15. 14 óra
Helyszín: Rippl Rónai terem, Kossuth tér, Kaposvár

A fesztivál ideje alatt Sturcz János tárlatvezetéseket tart.