Liget30

A Liget30 kiállítás koncepciójának ismertetése

2013. január 14. 18:00
Labor (Bp. Képíró u. 6.)

A Liget Galéria fennállásának 30. évfordulójára a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős, kurátor szakos hallgatói kiállítást rendeznek. A kiállítás a Liget Galéria elmúlt 30 évét, jelenét és lehetséges jövőképeit járja körül.

A kiállítás szervezőiként érvényesíteni szeretnénk a művészeti nézőpontok sokféleségét, mely véleményünk szerint meghatározta a Liget Galéria három évtizedes működését. Ezeknek érvényre juttatására törekszünk a Liget tevékenységéhez kapcsolódó reflexióban is, ezért a kiállítási projekt részeként nyilvános művészeti felhívást írunk ki. A felhívás meghirdetése előtt egy prezentációval egybekötött beszélgetést tartunk a kiállítás koncepciójáról, problémafelvetéseiről, az ezek kapcsán megfogalmazható kérdésekről.

Az este tervezett programja:

Az első részben a kurátorok rövid prezentációk formájában bemutatják a Liget Galéria 30 éves történetében az általuk kiválasztott referenciapontokat, főbb irányvonalakat, amelyekre a későbbiekben, a felhívást követően a művészi reflexiókat várják.

Az este második részében a jelenlévők részvételével a prezentációk témafelvetéseire épülő közös beszélgetésre és véleménycserére kerül sor.

Szervezők: Bene Zsófia, Feigl Nóra, Kenéz Réka, Márton Zsófia Eszter, Rechnitzer Zsófia

Konzulensek: Lázár Eszter, Nagy Edina

Várjuk mindazon érdeklődőket, akik készek az együttgondolkodásra, és ennek alapján a továbbiakban  részt kívánnak venni a Liget30 projekt alakításában.