Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató

A Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató egy olyan többfunkciós tér, amely egyszerre mûködik zöldségesként és gasztro-kulturális platformként.
megnyitó: 2012. szeptember 14. 17:00
Budapest, Klauzál tér 14.


Lumen Zöldség:

A boltban megtalálható a mindennapokhoz szükséges jó minőségű zöldség gyümölcs-áru, miközben hazai termelők különlegességei is terítékre kerülnek. Célunk a kevéssé ismert kistermelők választékának népszerűsítése. A minőségi, tartósítószer mentes,különleges tápanyagokban,vitaminokban gazdag termékek bemutatása mellett az egyszerű, könnyen elkészíthető ételekhez szükséges alapanyagok választékának folyamatos bővítésére törekszünk.

Az környékbelieknek nem újdonság a zöldséges. 1956-tól Gottfried Zoltán, Zoli bácsi és felesége, Magda néni üzemeltették több mint negyven éven keresztül a népszerű boltot. Az üzlet új üzemeltetője a szintén több generációs zöldséges Uliczki család. Most a két család, a három generáció összefogva a Lumen csapatával újra életre hívja a régi Klauzál téri vállalkozást.

Közösségi Szolgáltató:

A Közösségi Szolgáltató a zöldséges nyitvatartási idején túli órákban szolgál a gasztronómia és a kortárs kultúra iránt érdeklődőknek szabadon felhasználható térként. A bolt bútorzata többféleképpen átalakítható attól függően, hogy épp mire van szükség: adhat helyet workshopoknak, bemutatóknak, beszélgetéseknek, vetítéseknek. A Lumen csapata által tervezett bútorelemekből bárki játszva kialakíthatja igénye szerint a terét.

A tér korlátozott időtartamú használata mindenki számára nyitott, pályázathoz kötött. A címre írt levélben a következő információkra vagyunk kíváncsiak:
– a pályázó személy neve és elérhetősége
– a megvalósításra szánt esemény / projekt leírása: forma, tartalom, időpont, technikai szükségletek
– elfogadja a lent megfogalmazott alapszabályt

A közösségi szolgáltatótér alapszabályzata:
– a felhasználó tiszteletben tartja a tér összes felhasználójának érdekeit. Nem akadályozza az üzemeltető zöldség-gyümölcs mindennapi működését, rendezvény időtartalma alatt felelősséget vállal az üzlet jó hírének megtartására,tekintettel van a ház lakóközösségének nyugalmára.
– ügyel a tisztaságra, úgy kerüljön a helyiség átadásra, ahogyan használat előtt rendelkezésre bocsájtották. Az esemény során felmerülő anyagi károkat az ideiglenes felhasználó megteríteni köteles.
– az esemény során felmerülő rezsi-költségeket megbeszélés szerint az ideiglenes felhasználó állja.
– az ideiglenes felhasználó a szolgáltató által rendelkezésre bocsájtott infrastruktúrát és technikát szabadon használhatja, amennyiben a szükségletek idejében jelzi.
– az esemény terjesztése mindkét fél, azaz a szolgáltató és az ideiglenes felhasználó számára is érdek és kötelesség. Az ideiglenes felhasználó ennek érdekében az esemény előtt két héttel a szolgáltató rendelkezésére bocsájtja a sajtóban való megjelenéshez szükséges összes anyagot.

A stáb tagjai:

Lumen Fotóművészeti Alapítvány tanácsa:
Erdei Krisztina
Katarina Šević
Kálmán Rita
László Gergely
Puklus Péter
Rákosi Péter
Sipos Dániel
Zafir Dániel
Zöldséges:
Uliczki Zsuzsa
Uliczki Soma
Uliczki Dénes
Közösségi tér:
Gottfried Juli
Gottfried Judit

Lumen Zöldség arculati és enteriőr design – Katarina Šević és László Gergely