Megfizethetetlen

Present grafikai kiállítás és művészeti vásár
Budapest, VII., Síp u. 7. III/13.

Ez alkalommal nem a megszokott Práter utcai galéria ad otthont a tárlatnak, hanem a Síp utcában egy egykori nagypolgári szalon, amelyen az idők szele ugyan átfújt, de hangulatában felidézi a régi művészeti szalonok pezsgő szellemi életét.

A kiállítást több céllal szerveztük. Egyrészt folytatni kívánjuk a Present Galéria azon hagyományát, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson kortárs magyar és külföldi művészek számára. Másrészt egy olyan találkozóhelyet szeretnénk létrehozni, ahol nemcsak a művészek és a művészeti élet állandó szereplői érezhetik magukat otthon, hanem mindenki, aki érdeklődik a kortárs kultúra és a kortárs képzőművészet iránt.

A fentiek mellett, kiemelten fontos számunkra, hogy bebizonyítsuk, hogy a kortárs képzőművészet habár megfizethetetlen – hisz értéke nem hozható közös nevezőre más fogyasztási cikkekkel -, emellett mégsem elérhetetlen; sem szellemiségében, sem áraiban. Ne feledjük, hogy sokan nem ismerik sem napjaink művészeit, sem alkotásaik árait, és az ismeretek hiánya riaszt el számos vásárlót, leendő gyűjtőt.

Ezért az egyes művekre egy 25.000 forintos maximált árat határoztunk meg, hogy azok számára is elérhetők legyenek az alkotások, akik ez idáig kiszorultak a hagyományos éretelemben vett műkereskedelemből, mert megfizethetetlen volt számukra.

Reményeink szerint ezzel a kezdeményezéssel egyaránt sikerül ösztönöznünk a közönséget és a művészeket, potenciális új vásárlókat és alkotókat vonzva be a hazai kortárs művészeti piacra, tovább népszerűsítve a kortárs képzőművészetet.

Kiállító művészek:

ANALÓG Angelika, ANTAL Balázs, Aubrey RAMAGE-LAY, Ava RADO HARTE, BÁCS Emese, BÁNKI Ákos, BÁRDOSI Katinka, BARTIS Noémi, BÉKÉS Rozi, BODÓ Judit, BOROS Mátyás, BRÜCKNER János, BUCSKÓ Mihály, BULLET SHIH, Camilla ENGLUND, CSILLÉRY András, DOBÓ Bianka, FARKAS Rita, FARKAS Roland, FRIDVALSZKI Márk, FUCHS Tamás, GAJZÁGÓ Donáta, GERLÓCZY Sára, HALLA Tibor, HEGEDŰS Hanna Léna, HORVÁTH Dániel, HORVÁTH Helén Sára, HORVÁTH László Adrián, KEMENES Róbert Levente, KÖLLŐ Zsuzsanna, KORODI János, KORODI Luca, KOVÁCS BUDHA Tamás, KOVÁCS Tamás, KOZMA György, KRIZSÁN-KESZEI Zoltán, KUSNYÁR Eveline, LACZKÓ Juli, LÁZÁR Krisztina Metta, LIGETI Miklós, LOWAS Péter, MAKHULT Gabriella, Marcus VILLAÇA, MARIES István, MARTUS Éva, MEGYERI András, MOLNÁRI Mariann, PÁL Csaba, PAUER Gyula, RÁCZ Gabriella, RÁSKAI Szabolcs, SIEGMUND Ákos, SOLT András, ST. AUBY Tamás, SZABÓ Kristóf, SZABÓ Péter, SZABÓKY Zsuzsanna, SZÖKE Gáspár, TÁBORI András, TUZAI István, VÁCZI Dániel, VASS Melinda, VETŐ János, VISNYEI Ilona

A kiállítás nyitva tartási ideje: 2009. december 3. – 2009. december 24.
Megnyitó: 2009. december 2. szerda, 19:00 (kiállítás, élőzene, fényinstalláció és koktélbár)
A tárlat ingyen látogatható minden nap 16:00 – 20:00
A kiállított műalkotások mind zsűrizett munkák. A zsűri tagjai voltak: David Geshem, Katja Melzer, Paksi Endre Lehel, Sárvári Zita, Simongáti Eszter

Minden vasárnap 16 órától további programokkal várjuk az érdeklődőket. A programokról, a kiállításról és a kiállító művészekről további információkat olvashatnak a http://presentexhibit.wordpress.com/ címen található blogunkon.