Mi (lehet) a performansz?

Imre Zoltán előadása

2014. október 15 (szerda) 18.30 –
Trafó Kortárs Művészetek Háza – Kontra Klub

Imre Zoltán színháztörténész átfogó előadása a performansz műfaji hagyományairól, jelentős fordulópontjairól és jelen lehetőségeiről, valamint különböző – színházi, képzőművészeti és társadalmi – megjelenési formáinak jellegzetességeiről.

Az előadás egyben bevezetőként is szolgál a 2014. november 4. és 7. között megrendezésre kerülő Gondolat Plasztika című esemény-sorozathoz, melynek központjában az elmúlt években nemzetközileg igen elterjedt performansz-előadás műfaja áll. Ez a hibrid műfaj a performansz-művészet legújabb irányzatait, a művészi kutatás technikáit és az egyetemi előadások jellegzetességeit ötvözi. A meghívott művészek performansz-előadásai izgalmas kísérleteket mutatnak fel egy-egy téma különböző hangvételű – humoros, ironikus, provokatív, személyes, tudományos vagy áltudományos – bemutatásában és fontos kérdéseket fogalmaznak meg a tudástermelés mechanizmusaival és a képzőművészet mai társadalmi státuszával, ill. lehetőségeivel kapcsolatban.

>>>>>>>>>>>>>>>>>

GONDOLAT PLASZTIKA
Performansz-előadás sorozat

2014. November 4 -7, minden nap 18.30-tól
Trafó Kortárs Művészetek Háza – Kontra Klub

Priscila Fernandes (PT), Núria Güell (SP), Hedwig Houben (NL), Sjoerd van Leeuwen (NL), Olof Olsson (DN), Francesco Pedraglio (IT), Société Réaliste (FR – HU)
Kurátor: Borbála Szalai

>>>>>>>>>>>>>>>>>