Mikor megállapodni tanulunk

A Labor Vendégtér 2012 keretében, Luminita  Apostu román művész és kurátor mutatja be kutatási projektjét, amelynek címe Mikor megállapodni tanulunk. Luminita Apostu kurátori gyakorlata mindig is kötődött az oktatás ügyéhez, témája a művészeti iskolák helyzete és teljesítőképessége diákjaik képzésében.

A projekt a tanteremre koncentrál, arra a térre, amelyben az oktatás kurátori gyakorlat szerint történik. A kutatás arra kérdez rá, hogy az aktuális művészeti párbeszéd, amely az oktatást választja témájául tud-e valamit nyújtani a diákoknak, illetve hogy a nem-nyugati művészeti képzés leírható-e ugyanazzal a terminológiával, mint a nyugati.

A prezentációt egy dokumentációs kiállítás kíséri a kurátor korábbi munkáiból, amelyet a recens romániai művészeti oktatás szemléjeként rendez újra. Ez az oktatás ma termékeny környezete a kritikai művészetnek.

A Mikor megállapodni tanulunk parodisztikus megközelítése a művészeti oktatás szisztematikus és szerződéses elemének, ahol a személy és intézmény közötti csere értéke nyilvánvalóan alkuvá válik.

2012. aug. 30, 19:00
Labor, Bp. V. Képíró u. 6.