Milyen érzés volt?

Németh Hajnal műhelyfoglalkozásának nyilvános bemutatója

Egyestés kiállítás: Katona Norbert, Kovács Gyula, Orosz Réka, Pátkai Rozina, Szűcs Anda, Tihanyi Áron

Kelet Stúdió (Budapest, XI. Bartók Béla út 29)
2019. május 17. (péntek) 19:00 – 23:00
Zenei performansz Pátkai Rozina előadásában: 20:00 óra

Dolgozzunk filmekből. Bármilyen film választható, bármilyen szempont alapján, és a kiválasztott filmből kiinduló új munka bármilyen formát ölthet. A forrás lehet egy régi film vagy egy újabb alkotás, lehet egy ismert filmtörténeti mű vagy egy ismeretlen b movie, illetve bármi, ami a megnevezett kategóriák közé esik. A forrásból lehet inspirálódni, de lehet a forrást felhasználni is. Dolgozhatunk az egész filmmel vagy annak egy rövid részletével. Feldolgozhatunk a filmből dramaturgiai, felvételi vagy vágástechnikai ötleteket, módszereket.

Feldolgozhatunk egy jelenetet, egy mozdulatot vagy akár egy állóképet.
Feldolgozhatunk filmdíszletet, forgatási helyszínt.
Feldolgozhatunk párbeszédet, szövegtöredéket, hosszabb-rövidebb idézetet a filmből.
Feldolgozhatunk filmzenét vagy bármilyen hangot, zajt a filmből.
Feldolgozhatjuk csak a film címét vagy például a bevezető-, záró feliratait.
Feldolgozhatunk karaktereket.

A felhasználás-feldolgozás folyamatában maradhatunk a kiválasztott nyersanyagnál, akár tematikailag, akár formailag, azáltal, hogy a létrehozott új mű utal forrására vagy annak témájára, vagy esetleg nyersanyagként használja azt. Használhatjuk a kiválasztott filmet és annak bármilyen részletét kiindulásnak, illetve inspirációs forrásnak úgy, hogy attól teljesen eltávolodunk tartalmilag és formailag egyaránt.

A létrehozott új alkotásra szintén nincs semmilyen megkötés, lehet mozgókép, állókép, rajz, forgatókönyv, fotó, festmény, installáció, performansz, bármi. Az egyetlen megkötés a munkaidőre vonatkozik, vagyis az új alkotás a workshop ideje alatt kivitelezhető, illetve véglegesíthető legyen.

(Németh Hajnal workshop felhívása, MKE Intermédia)