Művészlét – Kortárs kézikönyv képzőművészeknek

könyvbemutató

2019. június 11 (kedd) 18 óra
Három Holló (Budapest V. Piarista köz 1)

A Művészlét – Kortárs kézikönyv képzőművészeknek című tanulmánykötet átfogó képet ad a mai képzőművészeti közegről, a hazai és a nemzetközi színtér szereplőiről és fontos elemeiről, összetevőiről.

Az első hat fejezet leíró jellegű: bemutatja az intézményrendszert, a vásárlói és gyűjtői attitűdöket, a nagy vásárokat és seregszemléket, a díjakat és pályázatokat, a művésztelepeket és a rezidenciaprogramokat, illetve az online és az offline művészeti médiát.

A második részben gyakorlatiasabbra vesszük a hangnemet. Részletesen tárgyaljuk a lehetséges karrierutakat, a „self-branding” összetevőit és azok megvalósításának folyamatát: hogyan készíts honlapot; milyen a jó portfólió; hogyan kommunikálj a szakmával, a sajtóval stb.; hol találod a neked szóló pályázatokat és mire figyelj, amikor pályázol; hogyan kezeld az alkotásaidat, és mi alapján határozd meg az árukat.

Ha értékesítésre kerül a sor, milyen formában tedd, hogy szabályos legyen, illetve milyen jogaid és kötelezettségeid vannak. Ebben a részben feladatokat, illetve praktikus tanácsokat is találsz.

A fejezetek között hat interjú is helyet kapott: három galeristát és három művészt kérdeztünk a művészlétről.