Nem Egészen Kaliforniai Csoda

A Fuzzy kollektíva üvegház installációja

2021. 04.10 – 04.11
Igor Metropol (1116 Budapest, Sztregova utca 1., 4. emelet)

Látogasd meg a Fuzzy kollektíva, Gedeon Tekla and Sebastian Gschanes üvegház-installációját, melynek címe „Nem Egészen Kaliforniai Csoda”. Az installáció a folyamatos átalakulásban lévő kaliforniai paprika (Capsicum annum) divathullámaira és a biológiai sokféleség hiányára irányítja figyelmünket, és a paprika-gyümölcs tanulmányozásán keresztül kezdeményez vitát ezekről a témákról. A Fuzzy kutatásának fókuszában a paprikatermesztés alternatív módjai, a paprika gondozása és a termelést lehetővé tevő infrastruktúra gondozása áll.

A „Nem Egészen Kaliforniai Csoda” a Fuzzy paprikával kapcsolatos kutatási projektjének része, melyen a duó a budapesti Igor Metropol Studio residency programja keretében  dolgozott. Az elmúlt hónapokban a paprikát növényként, ételként, iparágként és politikai szimbólumként is vizsgálták. Agrármérnökökkel, botanikusokkal és gazdálkodókkal működtek együtt és tárták fel a kortárs mezőgazdaság tereinek alternatíváit és észlelési módjait.

A kutatásukat bemutató installációt a budapesti műtermükben építették fel, melyet egy hétvégére most megnyitnak a közönség számára. Mivel szeretnének biztonságos környezetet teremteni és betartani a járványügyi szabályozásokat, a látogatók száma limitált, az esemény regisztrációhoz kötött.

Foglalj időpontot a következő linken keresztül ingyenesen: itt.

Az esemény az OFF-Biennálé Budapest 2021 keretén belül megvalósuló MENÜ imaginaire című kiállítás programja.

A Fuzzy Gedeon Tekla és Sebastian Gschanes együttműködésén alapuló, nemzetközi multidiszciplináris design praxis. Munkáik a környezet és a technológia kapcsolatát vizsgálják terek, tárgyak és események tervezésén keresztül.