Nézd meg jobban

Kollázskiállítás

Collage Rooom (Sáska, Rákóczi utca 6.)
2021.  július 9. – 12.

Az egykori sáskai könyvtárépület a tél folyamán megújul. Mielőtt téglákra szedjük a házat, a bontás előtti szabadságban szerveztünk egy kollázs kiállítást, amihez nagyszerű művészek csatlakoztak.

Most, 2021 nyarán az őszi, belső bontás előtt állunk, és azt gondoltuk, ez egy olyan szabad és átalakulás előtti időszak egy épület életében, amilyenek éppen az új értelmet nyerő kollázsrészletek alkotás közben.

Ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a ritkán adódó szabad alkalmat megragadjuk és egy négy napos kiállítást szervezünk kollázsművészek alkotásaiból és néhány hétvégi workshopot is, hogy bárki kipróbálhassa ezt az izgalmas műfajt.

A rom-pop-up kiállítás közben lehet a falakra is alkotni majd. Lesz egy játszószoba is, ahova bárki kitűzheti az alkotását.

A kollázst a képzőművészet egyik legizgalmasabb műfajának tartjuk és végtelen öröm számunkra, hogy egy ilyen csodás környezetben gyűjthetjük össze a legjobbakat.

A 2022-ben megnyíló butikgaléria előfutáraként most, amolyan 0. „napként”, idén nyáron már ráhangolódunk arra, hogy bográcsos-fröccsös-’újraszabad’ nyárban az ország legizgalmasabb kollázsaiban merülhessünk el.

www.collagerooom.com

Megnyitó: 2021. július 9. 18 óra
A kiállítást F. Kovács Attila nyitja meg.

A kiállítók: Ausztrics Andrea, Babos Bertalan Zsili, Bp. Szabó György, Csató Csenge, E. Zsemberi-Szígyártó Miklós, Gál Krisztián, Hertelendi Amanda, Horkay István, Horváth Lóczi Judit, Kárpáti Eszter, Klimó Péter, Koleszár Stella, Korolovszky Anna, Milorad Krstić, Márián Gábor, Mózes Katalin, Nádas Alexandra, Susanna Lakner, Pátkai Rozina – Tihanyi Áron, Richter Sára, Róbert Vanda, Sinkovics Ede, Somogyi Péter/Szarvas, Sz. Eszteró Anett, Szántó Sári, Szemző Zsófia, Székelyi Kati, Székely Judit, ifj. Szlávics László, Thury Lili, Varga Flóra, Várnay Zsuzsanna, Verebics Katalin, Vimola Dóra, Vörösváry Ákos / Látványtár gyűjtemény

A kiállítás ingyenes és a rendezvény idején aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően látogatható.

Richter Sára: Ismeretlen kötelék (részlet)
Richter Sára: Ismeretlen kötelék (részlet)