Nézetháló / Lakógyűlés

Az Artus Stúdió galériája új néven – Kapcsolótér – folytatja további működését.  Az új név alatt megnyíló első bemutató, az Artus Stúdió műtermeiben dolgozó művészek munkáit rendezi kiállítássá, egy kvázi vörös fonalat követve.

Megnyitó: 2019. március 13. 17 óra
Artus Stúdió (Budapest, XI. Sztregova utca 7)
A kiállítást megnyitja: Lépold Zsanett és Csanádi Judit
Megtekinthető: 2019. március 13.- április 10.

Kiállítók: Andrási Edina, Baló Dániel, Bálint Ádám, Csató József, Fischer Balázs, Ilka Rita, Király Gábor, Knyihár Bence, Nagy Géza, Nádor Tibor, Rabóczky Judit, Sinkovics EdE, Varga Virág

Az Artus gyárépülete 20 éve ad otthont 10-14 alkotónak, akik a képzőművészetek és határterületei, az építészet, a médiaművészet területén szabadon és folyamatosan alkotnak. A stúdió műtermeiben munkálkodók idei bemutatkozása lesz első kiállítás, amely a szemléletek kapcsolódását, és egymásra való reflektálását kívánja tetten érni és bemutatni. A “lakók” közössége mind egymással, mind a közönséggel kíván ” megbeszélni” elementáris kérdéseket, amelyek mindnyájunk létét és szellemi jelenlétét érintik.

A mostani kiállítás arra tesz kísérletet, hogy a vizualitást, a térszerkezetet médiumként használva a művek között teremtsen egy olyan reflektív viszonyt, ami képes arra, hogy megmutassa – ha van – a vörös fonalat. A vörös fonál hipotézis. A mi tapasztalatokra, élményekre, benyomásokra épített hipotézisünk. A kiállítás fogja megmutatni, hogy ez a feltételezésünk helyesnek bizonyult-e vagy sem. Mint ilyen, nagyon egyértelműen illeszkedik abba a tradícióba, amit az Artus Stúdió egésze eddig is képviselt. Ennek a tradíciónak jelen kiállítással kapcsolatban is fontos elemei a kíváncsiság és a kutatás.