Philipp Kolychev: COPS 0.2

2019. 01. 17. 19.00
Műtő (Budapest XI. Kende u. 1.)

Philipp Kolychev (1991) Prágában, a City Surfer Office Galériában helyet kapó egyéni kiállításának folytatása kerül elsőként bemutatásra a Műtő 2020 Open Call nyertes pályázatai közül.

Kolychev térspecifikus installációjában az autoritás, rendőri fegyelmezés témakörét járja körül. A kiállítóteret vörössel, kékkel világított textil-printek és videók töltik meg, amiket audió narráció kísér. A különböző rendőri fórumokról és közösségi oldalakról gyűjtött videókat az alkotó elidegeníti, és egy új keretezésben, sajátos iróniával tálalja.

Aktuális munkája az állam- és az állampolgár kapcsolatát és hatalmi dinamikáját ábrázolja, ezzel lehetőséget teremtve az újraértelmezésre, párbeszédre. A fegyelmezés, ellenőrzés, és büntetéstől való félelem univerzális témák, mellyel Philipp Kolychev a képzőművész pozícióját használva konfrontálódik, és fogalmazza meg a kikerülhetetlen kérdéseket. A narratívákkal való játék, tekintélykeltés eszközeit, és a rendőri intézkedések dokumentációinak sajátos vizualitását megidéző installációja jó apropót kínál ehhez.