Pillanatok

Cedric af Geijersstam kiálítása

2023. 08. 20. – 09. 20.
BBBKultPont, 1111 Budapest, Bartók Béla út 46.

Megnyitó: 2023. augusztus 31. 19 óra
 
A világpolgár, svéd-magyar származású, Angliában és Magyarországon tanult fiatal fotóművész, Cedric af Geijersstam lírai fotográfiái az ellesett, urbánus pillanatokban rejlő drámaiságot, érzelmeket ragadják meg.

A street fotó, az absztrakt geometria hagyományából és a Moholy-Nagy László-féle perspektívából építkező, újszerűen installált művei a Bartók Béla úti BBBKultPont kiállítóterében izgalmas interakciót kezdeményeznek a látogatókkal.

A földön elhelyezett, raszterszerűen elcsúsztatott, tizenhat elemből összeálló női portré különös nézőpontokból engedi láttatni az arcot és a rajta megszülető érzéseket.

A kirakatból is észrevehető, többszörösen tükröződő, üveghengerekbe zárt, összetekert fotográfiákban megmutatott városi pillanatok tükrözik a közelmúlt Covid járványának feszültségét, annak mindent átformáló erejét.

A köztereken és a muzeális intézményekben látott szobrok megörökítésével olyan újszerű nézőpontokra mutat, amelyek az időtlen klasszikus szépségeszményt kortárs módon közelítik és kérdőjelezik meg.

– Fazakas Réka