Punk Konyha 3.

Kalóz Kiadás

2019: 03. 14. 19.00
ISBN könyv+galéria (Budapest, VIII. Víg utca 2.)

2016-ban kezdtük a Punk Konyha Funzinok szerkesztését. Azt kerestük, hogy az alternatív  életformákhoz kapcsolódik-e hasonlóan alternatív ételforma.

Az első két számban David Bowie kedvenc ételétől a Shepherd’s Pie-tól kezdve a legkülönfélébb helyzetekre fókuszáltunk, az újrahasznosított, a vegán konyhán át, a colonial-, és válság foodig.

A Kalóz kiadás a 17. század tengeri kereskedelmi tevékenysége folytán megerősödő, független kalóz kultúrát vizsgálja, ami egyfelől bővelkedik szertelenségekben, másfelől viszont ínséges időkre is megoldásokat kínál. A kalóz történetek művészeti, irodalmi és társadalmi beépülése a hétköznapjainkba valamint a kalóz utópiák, mint város, vagy állami működés kísérletek szintén tanulsággal szolgálhatnak, amiket eredeti és saját receptekkel illusztrálunk.

Olyan nevek szereplnek a funzinban, mint William Dampier, a tudós-kalóz-szakács, Daniel Defoe és Mission kapitány, William S. Borroughs, Peter Lamborn Wilson aka Hakim Bey, Hegedűs Péter /Ogi és nem utolsó sorban Tóth Károly Eniste Überground_ZeroGLab.

A funzint szerkesztette: Syporca Whandal és Szabó Eszter Ágnes
A szerkesztőkkel Szalipszki Judit beszélget.