Q Contemporary

Grand Opening

Örömmel tudatjuk, hogy a budapesti Q Contemporary szeptember 21-én, kedden déltől megnyitja kapuit a nyilvánosság előtt az Andrássy úton. A kelet-közép európai kortárs képzőművészetet népszerűsítő művészeti központ két kiállítással várja látogatóit: XY_now, Q_now című nyitó tárlatunkon a kelet-közép-európai régió X és Y generációjának emblematikus alkotásait ismerheti meg a közönség, illetve nálunk tekinhető meg a Leopold Bloom Képzőművészeti Díj jubileumi kiállítása is.

XY_now, Q_now
2021. szeptember 21-től

A Q Contemporary XY_now, Q_now című nyitókiállítása a közép-kelet-európai régióban élő és tevékenykedő, a 20. század utolsó, úgynevezett Y vagy millenniumi generációjától és az annak tagjait időben megelőző X generáció művészeitől mutat be emblematikus alkotásokat. A kiállított művek legnagyobb része az intézmény gyűjteményét reprezentálja, öt olyan fiatal alkotó munkáival kiegészítve, akikkel az intézmény szorosabb együttműködésre törekszik a jövőben.

Kiállított művészek: Alin Bozbiciu, Bozó Szabolcs, Klára Hosnedlová, Jakub Hubálek, Simon Iurino, Keresztes Zsófia, Genti Korini, Tincuţa Marin, Nemes Márton, Kateřina Ondrušková, Mircea Popescu, Șerban Savu, Kamen Stoyanov, Szinyova Gergő, Varga Ádám, Artem Volokitin, Natalia Załuska

Kurátor: Zsikla Mónika

Leopold Bloom Képzőművészeti Díj 2021-es kiállítása
2021. szeptember 18 – november 14.

A Leopold Bloom Képzőművészeti Díj célja, hogy támogassa a kortárs képzőművészeket, erősítse a jelenlétüket a nemzetközi kortárs művészeti világban. A díj hazai alkotók és rangos külföldi kiállítóhelyek együttműködéséhez, művészek nemzetközi bemutatkozásához, karrierépítéséhez, a kortárs magyar szcéna nemzetközi művészeti életbe történő még intenzívebb bekapcsolódásához kíván hozzájárulni.

Kiállított művészek: Balázs Nikolett, Farkas Roland, Kocsi Olga, Koós Gábor, Szabó Eszter

Kurátor: Kukla Krisztián

Tárlatvezetés: minden csütörtökön 17 órától

Cím: 1062 Budapest Andrássy út 110.
Nyitvatartás: kedd – szombat 12.00-18.00

További információk: https://qcontemporary.com/