Rachel Lee Hovnanian előadása

a Ludwig Múzeumban

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum és a budapesti Amerikai Nagykövetség tisztelettel meghívja Önt Rachel Lee Hovnanian amerikai kortárs képzőművész angol nyelvű előadására.

Időpont: 2016. szeptember 20., kedd, 14:30
Helyszín: a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Könyvtára (2. emelet)

A Parkersburgben (West Virginia állam) született és a texasi Houstonban felnőtt, jelenleg New Yorkban élő művész, Rachel Lee Hovnanian multidiszciplináris munkáiban a nárcizmus, megszállottság és intimitás fogalmának mai értelmezését boncolgatja, valamint a modern társadalomra jellemző, a technológiai fejlődés és a média által eredményezett elidegenítő hatású függőséget vizsgálja. Az internet megjelenése utáni világgal foglalkozik. Műveiben egybeolvasztja a fotográfia, videó, szobrászat, festészet és installációművészet műfajait, szürreális környezetet, világokat hozva így létre amelyek arra késztetik a nézőt, hogy újraértékelje a saját kulturális értékeivel és a digitális technológiával való kapcsolatát.

Rachel Lee Hovnanian két munkája is – Body Armor, valamint White Narcissus – szerepel a nagykövet rezidenciáján tavaly októberben nyílt Art in Embassies kiállításon.

További információ a művészről és munkásságáról a művész hivatalos honlapján található.