Rachel Lee Hovnanian előadása

a Stúdió Galériában

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület és a budapesti Amerikai Nagykövetség meghívja Önt
Rachel Lee Hovnanian (USA) amerikai képzőművész angol nyelvű előadására.

Időpont:
2016. szeptember 19., Hétfő, 17:00-18:30

Helyszín:
Stúdió Galéria,
1077 Budapest, Rottenbiller utca 35.

Rachel Lee Hovnanian nagy tapasztalattal rendelkezik kiállításkoncepcióinak mediálásában, valamint a közönség bevonásában kortárs, interaktív eszközök segítségével.

A kifejezetten az FKSE számára összeállított előadás témája a művészeti önmenedzsment, valamint az amerikai és magyar művészettámogatási modell hasonlóságai és különbségei lesznek.

Az előadást követően lehetőség lesz kérdéseket feltenni a művésznek.

A Parkersburgben (West Virginia állam) született és a texasi Houstonban felnőtt, jelenleg New Yorkban élő művész, Rachel Lee Hovnanian multidiszciplináris munkáiban a nárcizmus, megszállottság és intimitás fogalmának mai értelmezését boncolgatja, valamint a modern társadalomra jellemző, a technológiai fejlődés és a média által eredményezett elidegenítő hatású függőséget vizsgálja. Az internet megjelenése utáni világgal foglalkozik. Műveiben egybeolvasztja a fotográfia, videó, szobrászat, festészet és installációművészet műfajait, szürreális környezetet, világokat hozva így létre amelyek arra késztetik a nézőt, hogy újraértékelje a saját kulturális értékeivel és a digitális technológiával való kapcsolatát.

Rachel Lee Hovnanian két munkája is – Body Armor, valamint White Narcissus – szerepel a nagykövet rezidenciáján tavaly októberben nyílt Art in Embassies kiállításon.

További információ a művészről és munkásságáról a művész hivatalos honlapján található.