Rekreátorok

Időpont: 2011. november 25.
Helyszín: defo labor (1111 Budapest, Bartók Béla út 20.)

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola média design szakos hallgatóival egy kísérleti kurzus keretében vizsgáljuk meg az újrahasznosítás eddigi gyakorlatát. Az elromlott, megunt vagy kidobott műszaki berendezések szétszedésével nyert működő alkatrészekből így új gépek születnek. Mindehhez fiktív narratívát is társítunk a sci-fi irodalom sztereotípiáit felhasználva, vagyis az egyszerű alapszerkezet felépítése mellett többlet funkcióval, művészi tartalommal töltjük meg a tárgyakat.



Olyan, nagyrészt hipotéziseken alapuló eszközöket, berendezéseket készítünk el, amelyeket a fantázia szült, tehát tudományosan megalapozatlanok, és korunk technológiájával kivitelezhetetlen objektumok. A tárgyak és a hozzájuk tartozó értelmező szövegek, infografikák, valamint a projekt folyamatát dokumentáló fotók képezik a január 26-án 19 órakor a defo laborban nyíló kiállítás anyagát. A Rekreátorok projekt a defo labor incubator első programja.

Ha érdekel, hogyan születnek újjá a külső designtól megcsupaszított gépek, akkor gyere el november 25-én 10 órára a defo laborba a média design szak nyílt workshopjára és hozz magaddal egy kiselejtezett elektronikai eszközt! Itt mindenki kipróbálhatja, hogy egyszerű áramkörök felépítésével és egy kis kreativitással milyen szerkezeteket lehet létrehozni.

Kurátorok: Seres Szilvia és Szabó Attila
Kurátor asszisztens: Kis Veronika Edit

http://mediadesign.bkf.hu
http://www.defolabor.com