Road-Show East

Kör három felvonásban

Tisztelettel meghívjuk Road-Show East c. egyestés kiállitásunkra, s ennek során a romániai NOIMA csoport Kör három felvonásban c. performance-ára  2017. november 8-án (szerdán), 19 órára.

Résztvevő művészek:
Amalie Atkins, Agnes Hamvas & Hubert Hasler, NOIMA, Dragoš Hanćiu, J. Nagy András, Adrijan Karavdić, Jiri Kocica,  Michael Koch,  Siniša Labrović, Bojana Stamenkovic, Marcus Zobl

A Road Show East két művész, Ágnes Hamvas és Hubert Hasler Bukovinában töltött rezidencia-programjának tapasztalataiból kibontakozó prezentáció és kiállítás-sorozat.

A régió azon országaiból származó művészek munkáit, ahol keresztül utaznak, a közös Kelet-Közép Európai kulturális hagyomány meghatározó aspektusai szerint vetik egybe.

A nyelvi sokféleség kérdése például a politikai identitások „fordítási” lehetőségeinek kutatásával kapcsolódik össze. A középkori céhes hagyományokból eredő vándorút fogalma pedig mai, tapasztalatszerzésre és a lét fenntartására iranyuló formáival.

Ám a mindenkori vándorlás, úton levés állapotait kiváltó és meghatározó társadalmon belüli és társadalmak közötti megállapodások – vagy épp hiányuk – vezetnek a jelen legintenzívebb folyamataihoz,  azokhoz a  szabadsággal összefüggő változásokhoz, amelyeket a populizmusból, a félelem folyamatos fenntartásából, a fokozott megfigyelésből  és a határok lezárásából következnek. A művész-szerep lehetséges formáira is utaló projekt bemutatásának első helyszíne  Budapest.

(További helyszinek: Temesvár-Bukarest-Belgrád-Zagráb-Ljbuljana-Judenburg-Bécs)

A kiállitás-sorozathoz kapcsolódva hamarosan katalógus jelenik meg.

Knoll Galéria (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 10)