Sokszoros túljelentkezés

Ismét sokszoros volt a túljelentkezés a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A legnépszerűbb továbbra is a festő és a grafika (tervező- és képgrafika) képzés, de az új mediális technikákat oktató Intermédia Tanszék, a színház- és mozgóképes művészetekhez kötődő Látványtervező Tanszék, vagy az országban elsőként elindított Képzőművészet-elmélet Tanszék szakjai is sokakat vonzottak.

Még zajlanak a beiratkozások, de várhatóan 162 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait szeptemberben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Az MKE képzéseire évtizedek óta folyamatosan jóval többen jelentkeznek, mint ahány főt az intézmény fogadni tud. Az idén felvételt nyert diákoknak kilencszeres túljelentkezésben kellett bizonyítaniuk alkalmasságukat.

Az egyetemen jelenleg 14 féle képzés folyik (osztatlan képzések, BA és MA szakok, doktori képzés), összesen mintegy 700 hallgatóval. Az intézmény 55 diákja más országokban folytat résztanulmányokat Erasmus-ösztöndíj keretében.

Szeptember 14-i tanévnyitó beszédében Kőnig Frigyes rektor elmondta, hogy a 141 éves múltra visszatekintő Magyar Képzőművészeti Egyetem küldetése és elsődleges célkitűzései alapítása óta változatlanok: megőrizni Magyarország élő képzőművészeti hagyományait, ugyanakkor a kortárs művészeti áramlatokra nyitottan, azokra folyamatosan reflektálva új értékeket teremteni.