Tértelen hely

Videópremier

2021. 06. 07. 19.00
https://www.facebook.com/events/479254989998384

A Tértelen hely egy archív felvétekből, azok mai rekonstrukcióiból, műalkotásokból és egy hangjátékból felépített videó-kollázs. A videó az azonos című kulturális projekt keretein belül fonja össze a munkafolyamat során felhalmozódott különböző forrásanyagokat. Segítségével kísérletet teszünk a Blaha Lujza tér karakterleírására és sajátos atmoszférájának kifejezésére.

A Fortepan gyűjteményéből kiválasztott archív fotók videós rekonstrukciói a jelen viszonylatában idézik fel a Blaha Lujza tér és a környező épületek egykori képét. A múlt és jelen között húzódó gondolati teret és időt a közreműködő művészek alkotásai töltik fel. A művek szabadon értelmezik és illusztrálják a tér és az épületek történeteit és karaktereit.

A videó-kollázs narrációja egy olyan interjúsorozatból létrehozott hangjáték, amelyben a megszólalókat meghatározó élmények, benyomások és emlékek kötik a Blaha Lujza térhez.

A Tértelen hely a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszék harmadéves BA hallgatóinak diploma-projektje.

Alkotók: Deák Maja, Hajba Lídia, Láposi Zsófia, Lázár Eszter, Thury Lili
Hallgatók: Czvetkó Fruzsina, Horváth Mátyás, Lipka Boróka, Sárközi Fanni, Szentimrey Borbála
Témavezető: Mélyi József