Történetek Közép-Európából II.

A Blood Mountain örömmel jelenti be a 2012-es Design Hét keretében megrendezésre kerülő programját: egy, az ipari formatervezés történetét és jövőbeli potenciálját tárgyaló szemináriumot, két workshopot és vezetett túrákat az Ehető Kert 12: Budapest helyszínére.

A 2012-es Design Hét témája a Slow Design, mely holisztikusan közelíti meg a design-termelést és –fogyasztást, érintve a „bölcsőtől bölcsőig”, a fenntartható fejlődés, a regionalizmus és a kulturális sokszínűség témáját. A Slow Food Movement által inspirálva, az az alapvető elképzelése, hogy a kortárs fogyasztási cikkek színvonalának emelésével magasabb életszínvonal érhető el nemcsak a tervezők és gyártók, hanem a fogyasztók esetében is. Emellett célja a helyi ipar és közösségek támogatása is.

——————————————————

Szeminárium: A design jövője

Október 5. (péntek), 14:00-17:00
Helyszín: Blood Mountain (1025 Budapest, Vérhalom utca 27/c)
Közönség: a design közösség tagjai (diákok, designerek, kritikusok, fogyasztók) | angol nyelven
A belépés díjtalan, előzetes regisztráció szükséges:

A rendezvény célja, hogy megvizsgáljuk a design-gondolkodás fejlődését az 1990-es évektől kezdődően, valamint hogy elgondolkodjunk jövőbeni lehetőségeiről. Vezető nemzetközi szaktekintélyek közreműködésével:

Fiona Raby: a bécsi Universität für angewandte Kunst ipari formatervezés professzora, docens a londoni Royal College of Art-on, valamint a londoni Dunne and Raby design stúdió egyik alapítója és igazgatója.

Thomas Geisler: a bécsi MAK – Öterreichisches Museum für Angewandte Kunst design kurátora, a bécsi design hét egyik alapítója

Tim Vermeulen: az amszterdami Premsela Institute for Design and Fashion nemzetközi programjának managere; szabadúszó író, kurátor valamint kortárs művészet, építészet és design-szakértő

Edwin Heathcote: a The Financial Times építészet és design kritikusa, a Blood Mountain alapító tagja ( a szeminárium moderátora)

——————————————————

Workshop: LED kitűző készítése

Október 6. (szombat), 11:00 – 13:00
Helyszín: Blood Mountain (1025 Budapest, Vérhalom utca 27/c)
Közönség: 6-12 éves korig I angol és magyar nyelven
Részvételi díj: 4000 Ft I a férőhelyek száma limitált:

A Blood Mountain oktatási programja részeként megrendezésre kerülő workshop a fiatalabb korosztálynak teremt lehetőséget arra, hogy megismerje a Slow Design elvét és lehetséges alkalmazásait. A Blood Mountain mȕvészetpedagógusa és a londoni Bare Conductive design stúdió közremȕködésével.

——————————————————

Workshop: villanykapcsoló készítés

Október 7. (vasárnap), 15:00 – 17:00
Helyszín: Blood Mountain (1025 Budapest, Vérhalom utca 27/c)
Közönség: 18 év feletti design rajongók
Részvételi díj: 4000 Ft (érvényes diákigazolvánnyal ingyenes)
Előzetes regisztráció szükséges:

Összhangban azzal, hogy a Blood Mountain a kritikai design diskurzus elkötelezett támogatója, ezen a workshopon a résztvevők megtanulhatják, hogyan készíthető el ez, az életünk minden területén jelenlevő tárgy. A Bare Conductive közremȕködésével.

A Blood Mountain Foundation egy független, a kortárs művészet, építészet és design határmezsgyéjén dolgozó nonprofit szervezet. Budapesti székhelyű alapítványunk célja friss diskurzus kezdeményezése és új művek létrehozásának előmozdítása kurátori és oktatási programokon, publikációkon, rezidens művész programokon, valamint interdiszciplináris projektjeinken keresztül. Legfontosabb elvünk az, hogy a kultúra előmozdítója lehet a szociális változásoknak, s szabad művelése, valamint a róla folytatott nyilvános diskurzus alapvető fontosságú minden demokratikus társadalomban. A Blood Mountaint 2010-ben alapította a magyar születésű kurátor, Niklai Judit, és az ausztrál ipari formatervező, Tom Sloan.

Cím: 1025 Bp, Vérhalom utca 27/c | +36.1.326.1844 |

Tömegközlekedés: A 91-es/191-es/291-es busz Mandula es Vérhalom utcai megállójától (budai oldal) 200 méter séta vagy gyalog fel a hegyre a 4/6-os villamos Margit híd budai oldal megállójától