Újra kiírták a Ludwig Múzeum igazgatói pályázatát

A korábban kiírt pályázatban lévő elírás miatt 2013. március 13-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma újra kiírta a Ludwig Múzeum főigazgatói pályázatát. A részletekről Halász János kultúráért felelős államtitkár a kultura.hu portált tájékoztatta elsőként.

A Ludwig Múzeum igazgatójának ötéves megbízatása 2013. február 28-án járt le. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkészítette az új pályázati kiírást, amely másnap, 2013. március 1-jén megjelent a minisztérium honlapján. „A pályázati kiírásban azonban egy hibát fedeztem fel, abban ugyanis előírásként szerepel a felsőfokú nyelvvizsga, miközben a kötelezően mellékelt dokumentumoknál középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos igazolást kér a minisztérium. Ezért kértem a kollégáimat, hogy módosítsuk ezt a nyilvánvaló elírást. Úgy gondoltam, és úgy gondolom, hogy az lenne helyes, ha tágabbra nyitnánk a kaput a pályázók előtt, ezért a nyelvismeret jelentőségét ugyan hangsúlyozzuk, nem írunk elő kizárólag felsőfokú nyelvvizsgát a pályázati követelményeket illetően. Éppen ezért a pályázás kapcsán előnyt jelent a felsőfokú nyelvvizsga, de nem kötelező. Ez a változtatás a pályázati kiírásban is olvasható” – mondta el Halász János kultúráért felelős államtitkár.

A pályázati anyagokat 2013. április 12-ig lehet benyújtani a pályázatban leírt módon. Ezt követően születik majd meg az intézmény vezetőjének személyéről a döntés.

A Ludwig Múzeum új igazgatói pályázata letölthető innen.