Videó prezentációk 2. – Katarina Sević

Az Áthallás Videoművészeti Fesztivál, Budapest részprogramjaként elindul a havonta megrendezendő “Videó prezentációk“.

Az egy estés bemutatók meghívottjai magyar és külföldi videoművészek. Az esemény célja elsősorban a kortárs videoművészettel foglalkozó alkotók bemutatása, másodsorban a videoművészet megismertetése a szélesebb közönséggel.

Második meghívott előadó: Katarina Sević

Időpont: 2008 november 26, szerda, 19h.
Helyszín: Labor, 1053 Budapest, Képíró u. 6.

Katarina Sević Jugoszláviában született, Budapesten él és dolgozik. A budapesti Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszékén végzett. Jelenleg az MKE DLA hallgatója.

A megfigyelés és kommunikáció különböző stratégiáit alkalmazva a munkaiban a privát és a köztér metszéspontjait keresi. Gyakran kreatív kutatási módszereket alkalmaz, miközben kifejezéseinek módja széles skálán mozog: a konceptuális installáció, videó, fotó.

Számos kollaboratív projekt kezdeményezője: alapítója volt a Dinamó, és az Impex, független művészeti helyszíneknek, a Die Planung / A Terv társszerkesztője.

A beszélgetésen bemutatásra kerül a ‘Social Motions’ című projekt videó és fotódokumentációja. Az S. M. egy nagyszabású köztéri akció volt, melyben k.b. 150 önkéntes vett részt. A művész az alkotás folyamatáról, a projekt fejlődésének körülményeiről fog bővebben beszámolni.
(projekt info: www.skulpturenpark.org)