Videó prezentációk 21. – Révész osztály

Az Áthallás Videoművészeti Fesztivál, Budapest részprogramjaként elindult a havonta megrendezendő Videó prezentációk sorozat. Az egy estés beszélgetés-sorozat meghívottjai magyar és külföldi videó- illetve médiaművészek. Az esemény célja elsősorban a kortárs magyar videoművészettel foglalkozó alkotók bemutatása a külföldi szcéna képviselőivel egyetemben, másodsorban a videóművészet megismertetése, felkarolása.

Több helyszínváltás után, most remélhetőleg megtaláltuk a végleges helyszínt, a LudwigInzertet (korábbi Józsefvárosi Galéria, 1085 Budapest, József krt. 70.), mely 2010-től a Ludwig Múzeum kihelyezett helyszíneként funkcionál.

Következő meghívott előadó: MKE festőszak, Révész László László osztálya

Időpont: 2010. október 27, szerda, 19h.

2010 tavasz – őszi szemeszterében az MKE festőszakán, Révész László László osztálya egy szokatlan feladaton dolgozott. Három megadott, és nagyon különböző téma (Zebrán – A köznap kelleme – Festészeti akció) egyéni értelmezéseit megoldani  videó technikával. Egyedi variációk, egyedi megfogalmazások. Válogatás kerül bemutatásra a következő szerzőktől:

Bögi Dia, Dorsánszki Adrien, Fehérváry Tamás, Romhány Vera, Szőke Krisztián, Trapp Dominika és Zalavári András.

Úgy is lehetne jellemezni ezeket a műveket, hogy nem hasonlítanak egymásra. De nem ez írja le a legjobban a nyilvánvaló közöset a munkákban. Az se mond semmit, hogy mi nem szerepel egyikben sem.  De talán ezen el lehet indulni. Például nincs egyikben sem verseny autó. A környezettudatosság alap. Meg az is, hogy az idővel takarékoskodtak a készítők. A megfogalmazhatóság a kérdés. A közös nevező, amiben megállapodtak. 11 időben és lehetőségekben önkorlátozott videó egymás után.