Zoë Gray előadása

Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda Check in Budapest nemzetközi kurátori vizitorprogramjának következő vendége

Zoë Gray a rotterdami Witte de With, Center for Contemporary Art kurátora.

Zoë Gray előadásában saját kurátori gyakorlatáról, valamint a Witte de With kortárs művészeti intézetről beszél, elsősorban a Marcel Duchamp díjas Saâdane Afif 2008-as Technical Specifications és Cosima von Bonin jelenleg is látható egyéni kiállítására fókuszálva.

Időpont: 2010. november 4. (csütörtök) 18.00
Helyszín: LudwigInzert (1085 Budapest, József krt. 70, a József körút és a Nap utca sarkán)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadás nyelve angol.

Zoë Gray (1978) Rotterdamban élő művészettörténész 2006 óta a Witte de With, Center for Contemporary Art Rotterdam kurátora. Diplomáit a Univeritsy of Cambridge művészettörténet szakán, majd a Goldsmith College University of London kurátori képzésén szerezte. 2006 óta számos egyéni kiállítás kurátora a Witte de With-ben, többek között Billy Apple, Brian Jungen, Tue Greenfort, Margaret Salmon, Geoffrey Farmer, Saâdane Afif, Annette Kelm, Gareth Moore, Liam Gillick, Keren Cytter, Manon de Boer és Cosima von Bonin kiállításai fűződnek a nevéhez. Zoë Gray volt a kurátora Cyprien Gaillard Stroom Den Haag-ban rendezett Béton Belvedere című tárlatának (2009), valamint Charles Mason és Laura White Urban Formalism című kiállításának a bordeaux-i CAPC Musée d’art contemporain-ban és Galerie Cortex Athletico-ban (2005). 2011 júniusában a Pougues-les-Eaux-i (Franciaország) Parc Saint Leger vendégkurátora lesz.
Kurátori munkája mellett Gray szervezte a Rotterdam Dialogues: Critics, Curators, Artists (2008-9) és a The Periphery Complex (2007) című nemzetközi szimpóziumokat és ő állította össze a Witte de With Morality című projektjének filmprogramját.
A Witte de With kiadványai mellett Zoë Gray a Metropolis M, a Fucking Good Art, a The Fillip Review, a Wasafiri Journal of Postcolonial Writing és a Contemporary Magazine folyóiratokban publikált. Esszéi jelentek meg az Anette Kelm (Walther Koenig Books, Köln (2009) és a Land Art: A Cultural Ecology Handbook (RSA, London (2006) című kötetekben.