Konok Tamás: Vers l’infini

Katalógusbemutató

2021. 04. 10. (szombat) 18.00

A Vers l’infini című, Konok Tamás életmű-kiállításhoz készült katalógus bemutatója a kötet szerzőinek részvételével.

Az ingyenes ZOOM beszélgetés résztvevői Boros Lili, Pataki Gábor és Szipőcs Krisztina, beszélgetőpartnerük Emőd Péter újságíró.

Csatlakozás:
https://us02web.zoom.us/j/88954227229

Vers l’infini
Konok Tamás életmű-kiállítása (1930–2020)
A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum kiadványa (2021)

Konok Tamás festőművész 90. születésnapját a Ludwig Múzeum nagyszabású életmű-kiállítással készült megünnepelni. A koronavírus-járvány miatt azonban a 2020 decemberében megrendezett és április 11-ig meghosszabbított kiállítás nem nyithatott ki a nagyközönségnek, csak virtuális formában volt megtekinthető. A legnagyobb veszteség azonban, hogy Konok Tamás tavaly novemberben elhunyt, nem érhette meg kiállításának megvalósulását.

Mindezek nyomán felértékelődött a Ludwig Múzeum igényes kiadványa, amely nemcsak Konok Tamás művészetének kíván méltó emléket állítani, de dokumentálja a meg nem nyílt kiállítást is. A könyv tartalmazza a Vers l’infini című retrospektív tárlat teljes anyagát (kurátor: Szipőcs Krisztina), valamint a kiállítás részeként megjelenő két kamarakiállítás (Mikroludiumok, Tér-mozgás-játék) műveit. Ezt egészíti ki a Molnár Ani Galériában párhuzamosan megrendezett Vonalmozgások című emlékkiállítás anyaga.

Fabényi Julia köszöntője után Pataki Gábor, Boros Lili és Szipőcs Krisztina művészettörténészek tanulmányai közelítik meg más-más aspektusból Konok Tamás művészi pályáját, festészetét és a tiszteletére rendezett kiállításokat. Több mint száz nagyméretű színes reprodukció és enteriőrfotó, a műtárgyjegyzékhez kapcsolt 181 bélyegkép, valamint a részletes életrajz, kiállítás- és irodalomjegyzék ad áttekintést Konok különleges, folyamatosan megújuló, hét évtizedet átölelő életművéről, mely 2020 végén sajnálatos módon örökre lezárult.

Kiadó: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
Szerkesztő: Szipőcs Krisztina
Grafikus: Eln Ferenc
Méret: 240 x 320 mm
Terjedelem: 144 oldal
Nyelv: magyar-angol
Kötés: cérnafűzött, vászon keménytábla
Nyomda: Keskeny Nyomda
Példányszám: 800
ISBN 978-963-9537-79-8