Vitafórum a Modern Magyar Művészeti Múzeumról

A Modern Magyar Művészeti Múzeum eddigi történetét végigkísérte a szakmai nyilvánosság csaknem teljes kizárása. Bár a tervek már elkészültek, az intézmény körvonalai még korántsem tisztázódtak. Az utóbbi évek-évtizedek legnagyobb horderejű múzeumi beruházásával kapcsolatban elengedhetetlennek tartjuk, hogy a művészettörténész-muzeológus szakma képviselőinek véleménye, kritikája, javaslatai szélesebb körben is ismertté válhassanak és beépüljenek a projekt tervezetébe.

Az AICA (Műkritikusok Nemzetközi Társasága) Magyar Szekciójának képviselői és a C3 Alapítvány ezért vitafórumot hoztak létre, amely lehetőséget nyújthat a mostani és jövőbeli döntéshozóknak egy megalapozott, korszerű és szélesebb szakmai konszenzuson nyugvó múzeumi koncepció kidolgozására.

«« Főoldal «« Előzmények «« ÖSSZEFOGLALÓ «« Moderálási szabályok

A vitafórum témája:

Vitafórum a Modern Magyar Művészeti Múzeumról

 Egy új múzeum helye a magyar képzőművészeti intézményrendszerben 

muzeumforum@c3.hu
Szeretnénk, ha a fórumon a konkrét projektkritika találkozna a magyar művészeti intézményrendszer hiányaira rámutató véleményekkel és javaslatokkal, illetve a múzeummal kapcsolatos általános elméleti megnyilvánulásokkal.

A vitafórumon a meghívott művészettörténészeken, muzeológusokon és képzőművészeken kívül várjuk a felhasználói hozzáféréssel nem rendelkező olvasók hozzászólásait is. A felkért hozzászólók a jogosult felhasználók belépése menüponton keresztül jelentkezhetnek be, további olvasók a muzeumforum@c3.hu e-mail címre írhatják meg véleményüket. A beérkezett e-maileket a szerkesztőség moderálja.

Az internetes fórum május 5-én zárul, május végén pedig a C3 auditóriumában tartandó nyilvános rendezvényen foglaljuk össze a vita tanulságait.