Csillagszálló

határidődeadline: 2008. augusztus 1.

A Csillagszálló kulturális utcalap az Oltalom Karitatív Egyesület formabontó kiadványa, amely 2006 októberében indult. Az újság árusítása nem pusztán munkalehetőséget biztosít a hajléktalanok számára, hanem alkalmat ad a kapcsolatfelvételre és önmaguk elfogadtatására.

A folyóirat másik fontos törekvése a kortárs művészek bemutatása, foglalkoztatása, új tehetségek felfedezése és nem utolsó sorban az, hogy igényes olvasni- és nézegetnivalót adjon az utcán az emberek kezébe.

A folyóirat havonta jelenik meg, tematikus számaiban a szépirodalmi, publicisztikai és szociográfiai írások mindig egy-egy szociális kérdést járnak körül. Foglalkoztunk már a hajléktalan-léttel, az alkohol vagy a prostitúció problémájával, de a gyerek- és kamaszkorral is, a panelek világával, a zenei szubkultúrákkal, a szerencsejátékkal és még sorolhatnánk. Legutóbbi számunk a „Törvényen kívül” címet viseli. Az írásokat fotók illusztrálják, és minden számban lehetőséget adunk egy-egy képzőművésznek is, hogy több képpel bemutatkozhasson.

Az eddigi számokban láthatóak voltak El-Hasszan Róza, Formanek Barbara, Kass János, Kiss Tibor, Kun Fruzsina, Martus Éva, Nemes Judith, Ocztos István, Oravecz Tímea, Paulovkin Boglárka, Rontó Lili, Szalma Edit, Szántó Piroska, Szüts Miklós, Rocco Turi és Zvolszky Zita munkái.

A továbbiakban is örömmel mutatunk be a Csillagszálló (fekete-fehér) oldalaira illő grafikákat.
Jelentkezni rövid bemutatkozással és képekkel e-mailben:
Kertész Anna főszerkesztőnél a
és Tamás Zsuzsa szerkesztőnél a címeken.

Tervezett témáink és jelentkezési határidő:
Anya –2008. május 6.
Psziché –2008. május 19.
Kávé, cigaretta –2008. június 2.
„Taní-tani” –2008. aug. 1.

A lap karitatív jellege ellenére a bemutatott munkák után a művészeket honorárium illeti.