Deák Dénes ösztöndíj

határidődeadline: 2015. május 23.

A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskola hallgatója részére.
Pályázni egy évre szóló, részletes kutatási tervvel,szakmai önéletrajzzal és egy elismert pályatárs írásbeli ajánlásával lehet.
Az alapító végrendelete értelmében a pályázatot elnyerő alkotó számára a kuratórium évi 1500 dollárnak megfelelő összeget ajánl fel, mely negyedévi bontásban kerül kifizetésre; ezen felül egy évre biztosítja a tulajdonában levő Budapest, II. kerületi kétszobás lakás használatának jogát – a lakás közüzemi díjainak kifizetése (gáz, villany, víz) az ösztöndíjast terhelik.
Pályázatot nyújthat be bármely magyar és külföldi kutató, illetve csoport.
Az elbírálás során előnyt jelent, ha a kutatás témája kapcsolódik Székesfehérvárhoz vagy Deák Dénes szellemi örökségéhez, gyűjteményéhez.
A kuratórium az általa választott ösztöndíjassal szerződést köt, melynek értelmében kutatómunkája összefoglalásaként negyedévente írásban kell beszámolót készíteni, majd az ösztöndíj lezárásakor tanulmányban összefoglalni kutatási eredményeit 2017 év januárjáig.
További elvárás, hogy az ösztöndíjasnak két éven belül e kutatási témában megjelenő publikációiban az alapítványt, mint támogatót fel kell tüntetnie.
Az ösztöndíj legfeljebb egyszer hosszabbítható meg.

A pályázatok beérkezési határideje: 2015. május 23.
Az elbírálás határideje: 2015. július 25.
A lakásba való beköltözés dátuma 2016. január.
Az alapítvány kuratóriuma fenntartja azt a jogát, hogy a díjat megosztva, illetve megfelelő pályázat híján ne adja ki.
A pályázatot a megjelölt határidőig alábbi címre kérjük eljuttatni:
Városi Képtár – Deák Gyűjtemény 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10.
További információ található a www.deakgyűjtemeny.hu honlapon , illetve kérhető e-mail-ben : címen, vagy telefonon a 22/329-431 telefonszámon.