Henkel Art.Award. 2012

határidődeadline: 2012. május 25.

A pályázat témája

Alkotások a kortárs képzőművészet (festészet, grafika, fotó, videó és installáció) területéről. Az idei kiírásra a Henkel olyan pályaműveket vár a jelentkezőktől, amelyek a kortárs képzőművészet fent felsorolt, valamely területről érkeztek.

Díjak

A zsűri a verseny döntőjén egy győztest hirdet, aki az alábbi díjakban részesül

• Henkel Art.Award. 2012 díj és 7 000 euró pénzjutalom

• a Henkel Art.Award. 2012 nyertesének lehetősége nyílik arra, hogy műveiből 2013-ban egy saját kiállítást rendezzen a bécsi Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig-ban. Alkotásai a kiállítási katalógusban is megjelennek

• a Henkel támogatja egy önálló kiállítás megrendezésében, hazájában is.

A döntőbe, a teljes nemzetközi mezőnyből öt versenyző kerül. Ők meghívást kapnak Bécsbe, hogy a tervek szerint 2012 októberében részt vegyenek a Henkel Art.Award. díjátadó gáláján.

A pályaművek beérkezési határideje, az anyagleadás módja

• Beérkezési határidő: 2012. május 25., péntek 16 óra

• A pályázati anyagot az alábbi címre kérjük eljuttatni:

Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo utca 10.
A borítékra rá kell írni: Henkel Art. Award. 2012

Az anyagleadás módja

• személyesen, a fent megadott címen 2012. május 22-én 10-16 óráig

• postán, a fent megadott címre, a beérkezési határidőig.

A nevezés személyi feltételei

• A Henkel Art.Award. pályázatra 40. életévüket be nem töltött alkotók jelentkezhetnek

• A pályázatra csak a következő országokban élő művészek jelentkezhetnek: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Fehéroroszország, Horvátország, Kazahsztán, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna.

• A fenti országok magyar és nem magyar állampolgárai egyaránt pályázhatnak Magyarországon. Külföldi állampolgárság esetén a pályázó elfogadja a magyar zsűri értékelését.

• Nevezési díj nincs.

A jelentkezés tartalmi és formai követelményei

A verseny első fordulójához a pályaművek dokumentációjátkell beküldeni, nem az eredeti alkotásokat!

Csak 2009. után készült művek dokumentációját fogadja el a zsűri.

A verseny első fordulójához az alábbi dokumentumokat kérjük beküldeni egy maximum A/3 méretű borítékban az alábbi címre:

Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo utca 10. 1. emelet

• A Morpho Communications vagy Henkel Magyarország a honlapjáról (www.morpho.hu/sajtoszoba vagywww.henkel.hu) letöltött, és értelemszerűen kitöltött nevezési formanyomtatvány

• Önéletrajz és művészeti pályafutás ismertetése magyar és/vagy angol nyelven

• 3-5 művészeti alkotás bemutatása a következő formátumokban:

– Fotó, grafikavagy festménydokumentációja esetén:

• a képek CD-re vagy DVD-re írva.

A pályaművek dokumentációjának formai követelménye:

• nagy felbontású (300dpi) jpeg vagy tif formátumú, sajtómegjelenésre alkalmas fotók.

– Installáció dokumentációja: albumba rendezve és/vagy CD-re, DVD-re írva.

• Installáció esetén kérjük mellékelni az installáció alaprajzát, valamint az installációról több nézetből készített fotókat. Videó installáció esetén a videó maximális hossza 10 perc lehet.

– Videó esetén: maximum 10 perc hosszúságú videó, DVD-re írva.

• A benyújtott pályaművek rövid szöveges (4-5 mondatban) ismertetése, melyben a pályázó feltünteti a pályaművek eredeti méretét (fotó, grafika, festmény, illetve installáció esetén), vagy időtartamát (videó esetén).

A nevezés folyamata, zsűrizés

A verseny kétlépcsős kiválasztási folyamatban zajlik. Júniusban a magyar zsűri kiválaszt egy művészt, akinek pályamunkái és jelentkezési dokumentumai továbbjutnak Bécsbe a nemzetközi zsűrihez.

A pályázat benyújtásával a pályázó vállalja, hogy

• amennyiben pályázata továbbjut a nemzetközi mezőnybe, a pályázathoz tartozó dokumentumokat (önéletrajz, művészeti pályafutás ismertetése, a pályamű bemutatása, videó esetében az értelmezéshez szükséges felirat biztosítása) az értesítést követő 7 napon belül megküldi a Morpho Communications részére angol nyelven.

• a kiválasztott pályaműről nagy felbontású (300dpi) jpeg vagy tiff formátumú, sajtómegjelenésre alkalmas fényképet küld az értesítést követő 24 órán belül.

Azok a pályázók, akiknek munkáját a helyi zsűri nem választotta ki, a benyújtott pályázati anyagot az alábbi címen és időpontban vehetik át személyesen:

Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo utca 10. 1. emelet
2012. július 16-20. 10-16 óra között.

Azoknak a pályázóknak, akik a feltüntetett időpontban nem veszik át jelentkezési anyagukat, postán küldjük vissza a beküldött pályamunkáit 2012. augusztus 1-ig.

A Henkel, a magyar zsűri által kiválasztott pályázó munkájának részeként, további leírást kérhet. Ezt a pályázóknak egy előre egyeztetett időpontban el kell juttatnia a Morpho Communications címére, ahonnan az alkotások dokumentációja Bécsbe kerül, és a nemzetközi zsűri értékeli azt. A nemzetközi zsűri az összes résztvevő országból érkezett pályázó közül kiválasztja azt az öt jelöltet, akik esélyesek a Henkel Art.Award. díjra. A pályázat eredményét ünnepélyes díjátadó gála keretében 2012 októberében hirdetik ki Bécsben. A gálán bemutatják az öt jelölt, köztük a nyertes alkotásait.

A pályázók nem részesülnek anyagi juttatásban a bécsi (vagy a saját hazájukban szervezett) gálán való részvételért. A vállalat a benyújtott dokumentációkat visszajuttatja az alkotóknak, miután a hazai zsűrizés, illetve az öt döntős kiválasztása megtörtént. A dokumentumok elvesztéséért vagy megsérüléséért a Henkel és a Morpho Communications nem vállal felelősséget.

A beküldött anyagokhoz kapcsolódó szellemi tulajdonjogok

A pályázó tanúsítja, hogy a beküldött munkákat ő maga hozta létre, és ezek nem tartalmazzák, vagy sértik harmadik fél szellemi tulajdonjogait.

A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy alkotásairól, művészi tevékenységéről a Henkel sajtóanyagaiban, honlapjain tetszőleges terjedelemben, képekkel, portréfotóval beszámoljon.

A pályázó adatainak felhasználása

A Henkel minden, a versennyel kapcsolatban beküldött adatot felhasznál a pályázattal kapcsolatos ügyintézéséhez és az értékeléséhez. Amennyiben bármilyen kérdése van az adatai felhasználásával kapcsolatban, vagy a megadott adatok pontosítását kéri, lépjen kapcsolatba a szervezőkkel az email címen.

Kommunikációs célú felhasználás

A döntőbe jutott pályázó a versenyben való részvételével felhatalmazza a Henkelt, hogy vezetéknevét, keresztnevét, amennyiben még hallgatói jogviszonyban van, felsőoktatási intézményének nevét, fényképét és ötletét felhasználhassa kommunikációs célokra.

A Henkel CEE magyar leányvállalata, a Henkel Magyarország Kft. megbízta a Morpho Communications ügynökséget a pályázat magyar fordulójának lebonyolításával.

Kapcsolattartás
Morpho Communications
Horváth Annamária
Tel: 488-0255
Fax: 488-0254
E-mail:
www.morpho.hu

Péter Nóra
Tel: 488-0255
Fax: 488-0254
E-mail:
www.morpho.hu

A jelentkezési lap letölthető itt:
http://www.morpho.hu/_frontend/pdf/20120326-henkel_artaward_2012___jelentkezesi_lap.pdf