Henkel Art.Award 2013

határidődeadline: 2013. június 7.

A közép- és kelet európai régió 23 országának kreatív vizuális művészeinek jelentkezését várják az idén tizenkettedik alkalommal meghirdetett Henkel Art.Award művészeti pályázatra. A Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) által kiírt, valamint a KulturKontakt Austria és a bécsi Museum of Modern Art (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien – mumok) által is támogatott pályázat díjának összértéke 35 ezer euró. A győztesnek a 7000 eurós fődíj mellett lehetősége nyílik arra, hogy műveiből saját kiállítást rendezzen hazájában, illetve a bécsi mumok-ban.

A beküldött pályamunkákat – a korábbi évekhez hasonlóan – először hazai művészekből és szakértőkből álló zsűri bírálja el és választja ki azt az egy művészt, aki a nemzetközi mezőnybe jut. Ezt követően szakemberekből álló nemzetközi zsűri jelöl öt művészt Bécsben a Henkel Art.Award. 2013 díjra.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is festészet, grafika, fotó, videó és installáció kategóriákban készült alkotásokkal lehet pályázni. Az anyagok beadási határideje: 2013. június 7. 16 óra.

További információ: http://artaward.henkel-cee.com