ISCP, New York – 3 hónapos műterem-program

határidődeadline: 2009. szeptember 18.

Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda pályázati felhívása

3 hónapos műterem-programban való részvétel a New York-i International Studio & Curatorial Program (ISCP)-ben.

Az ACAX több, a világ nagyvárosaiban működő jelentős, műteremprogramot szervező intézménnyel működik együtt, hogy segítse a hazai művészek nemzetközi megjelenését, projektjeik megvalósítását és karrierépítésüket.

Az ISCP és az ACAX közösen pályázatot hirdet meg az alábbi tárgyban:

3 hónapos (2010. február 1– április 30.) műterem-programban való részvétel támogatása a New York-i ISCP-ben.

A pályázaton elnyerhető 3 hónapos ösztöndíj magába foglalja az utazás, szállás és megélhetés költségeit, valamint stúdió használatot az ISCP-ben.

A pályázatra képzőművészek jelentkezését várjuk.

Elvárás:

Magas szintű angol nyelvtudás

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
Szakmai önéletrajzot angol nyelven
Digitális portfoliót, mely később az ACAX Archívumába kerül

Beadási határidő: 2009 szeptember 18., 14óra

A pályázatokat az vagy a 1065 Budapest Nagymező utca 8. címre várjuk.

A beadott pályázatok alapján a döntést az ACAX által felkért szakmai zsűri hozza meg.

További információ:
(+36 1) 501 4111

International Studio & Curatorial Program (ISCP)

Az East Williamsburg-ben (Brooklyn) található International Studio & Curatorial Program (ISCP) az Amerikai Egyesült Államok egyik legjelentősebb műterem-programja.

Az ISCP New York sokszínűségének egyfajta mikrokozmosza: többnemzetiségű, többnyelvű és rendkívül sokoldalú. Az ISCP éppen ezért kiemelkedő hangsúlyt fektet arra, hogy intenzív kapcsolatot építsen ki rezidens művészei és kurátorai, valamint a helyi szcéna között, s mindeközben a lokális művészeti közösséget igyekszik megismertetni a kortárs művészet aktuális tendenciáival.

A résztvevő művészek lehetőséget kapnak rá, hogy találkozzanak a program számos helyi és nemzetközi vendégével. Az ISCP több mint 50 országból fogad kurátorokat, galeristákat, kritikusokat, újságírókat, alapítványok és műterem-programok képviselőit, akik ún. open studio programok és stúdió látogatások keretében megismerkedhetnek a művészekkel.

A program segítséget nyújt a művészeknek a helyi szcénába való beilleszkedésben és a kapcsolatépítésben. A résztvevőket ott tartózkodásuk alatt számos szakmai és társadalmi eseményre hívják meg és folyamatosan informálják őket az aktuális művészeti programokról.

Az ISCP programjában eddig több mint 500 művész és kurátor vett részt. Az intézmény sokéves professzionális munkájának eredményeként a legtöbben intenzív kapcsolatrendszert építettek ki a New York-i művészeti közeggel, valamint számos kiállítási lehetőséhez jutottak az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt.

További információ: http://www.iscp-nyc.org/

A programot a Ludwig Múzeum/ ACAX szervezi és finanszírozza, a budapesti Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége támogatásával.