Megfizethetetlen művészet

határidődeadline: 2009. november 21.

Felhívás alkotókhoz: PRESENT grafikai kiállítás

A PRESENT művészeket keres Megfizethetetlen művészet című soron következő kiállításához, amely karácsonyi/chanukai művészeti vásár is egyben.

Ez alkalommal azonban nem a megszokott Práter utcai galéria ad otthont a tárlatnak. Helyszínül az Astoria tőszomszédságában, a Síp utcában egy egykor nagypolgári szalont választottunk, amelyen az idők szele átfújt ugyan, de reményeink szerint, ha külsőségeiben már nem is egészen, de hangulatában képes lesz felidézni a régi művészeti szalonok pezsgő szellemi életét.

A kiállítást több céllal szervezzük. Egyrészt folytatni kívánjuk a Present Galéria azon hagyományát, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítunk kortárs magyar és külföldi művészek számára. Másrészt egy olyan találkozóhelyet szeretnénk létrehozni, ahol a művészek mellett nemcsak a kiállítások rendszeres látogatói, hanem bárki otthon érezheti magát, aki egy kicsit is érdeklődik a kortárs művészet és kultúra iránt.

Szándékunkban áll bebizonyítani, hogy a kortárs képzőművészet habár megfizethetetlen, mert értéke nem hozható közös nevezőre a többi fogyasztási cikkel, emellett mégsem elérhetetlen, sem szellemiségében, sem áraiban. Ezért egy huszonötezer forintos plafont határoztunk meg az egyes művekre, hogy az átlag magyar keresetek tükrében egy-egy ajándékra költött összeget közelítsük meg.
A PRESENT felajánlja az alkotóknak a műalkotásaik eladásából befolyó összegek háromnegyed részét = 75%-át!

Reményeink szerint ezzel az újszerű, merész kezdeményezéssel sikerül ösztönöznünk a közönséget és a művészeket, hogy szélesebb körben kapjanak kedvet a részvételhez; potenciális új vásárlókat és művészeket vonzva be a hazai kortárs művészeti piacra, tovább népszerűsítve a kortárs képzőművészetet, amely ezáltal hangsúlyosabb szerepet tölthet be a mindennapi életünkben. Ne feledjük, hogy sokan nem ismerik sem napjaink művészeit, sem alkotásaik árait, és az ismeretek hiánya riaszt el számos vásárlót, leendő gyűjtőt.

Hívunk minden olyan művészt, aki kedvet kapott ahhoz, hogy kivegye mindebből a részét, jelentkezzen nálunk azokkal a grafikai alkotásokkal, amelyeket szívesen kiállítana és eladna.

Jelentkezés módja:
– A kiállításra elektronikus úton lehet jelentkezni kizárólag a következő címen:
– Minden alkotótól alkotásonként egy értékelhető minőségű fotót vár a Zsűri.
– A Zsűri tagjai: David Geshem, Katja Melzer, Paksi Endre Lehel, Sárvári Zita.
– A képet tartalmazó levélben fel kell tüntetnie a műalkotás adatait: alkotó neve, mű címe, év, méret, anyag, technika, sorozatonkénti darabszám és ár – maximum 25 000 Ft.

A kiállított alkotások tekintetében nem húzunk meg sem formai, sem tematikai határokat. Ennek a koncepciónak a részét képezi a tetszőleges, egyedi keretezés is. Épp ezért mindenkit arra kérünk, hogy a kiállításra kiválasztott alkotásokat – amennyiben óhajta – önmaga keretezze be, és ily formán bocsássa rendelkezésünkre.

Egy alkotó akár több művel is jelentkezhet. A további részletek a kiállító művészekkel kerülnek egyeztetésre.

A kilállítás december 2-án, szerdán este 7 órakor nyílik meg, mindez kiváló élőzenével és italkülönlegességekkel fűszerezve.

A kiállítás és vásár egész december hónapban, az ünnepek alatt is folyamatosan várja az érdeklődőket.

A jelentkezéseket, egy rövid önéletrajz kíséretében november 21-ig a e-mail címre várjuk. Ugyanerre az e-mail címre várjuk az esetlegesen felmerülő kérdéseket.

Üdvözlettel:
David Geshem & Katja Melzer – PRESENT Galéria