Miskolci Grafikai Triennálé 2020

határidődeadline: 2020. február 2.

VISSZA A JÖVŐBE

Miskolc városa 2020-ban huszonnyolcadik alkalommal ad helyet a magyar művészi grafika legfontosabb hazai eseményének, az 1961-ben biennálé formában, majd 2008-től kezdődően háromévente megrendezett Miskolci Grafikai Triennálénak. A Miskolci Galéria a triennálé aktuális kiírásával azt a szándékát szeretné megerősíteni, hogy – a közel hatvan évvel ezelőtti indulással összhangban – olyan fóruma legyen a magyar grafikának, ami több mint az aktuális trendek bemutatása vagy egy merev hagyomány megerősítése.
Célunk, ami a grafika iránt érzet tiszteletből és szeretetből fakad, hogy bemutassuk annak az esszenciáját, ami az utóbbi pár évben létrejött a magyar grafikában. Keressük a műfaj aktuálisan legizgalmasabb, szakmailag leghitelesebb, minőségében kiemelkedő megnyilvánulásait – generációra, a kifejezés választott formájára vagy technikájára való tekintet nélkül.
Távlati terveink között szerepel, hogy a magyar grafikát a tárlat bezárása után Miskolcon kívül is képviseljük. Ennek a folyamatnak fontos lépcsője a Krakkói Grafikai Triennálé, a Székelyföldi Grafikai Biennálé és a Miskolci Grafikai Triennálé között idén nyáron deklarált szoros szakmai együttműködés.
Bízva abban, hogy a grafika iránt elkötelezett alkotóként megtisztel minket a bizalmával, várjuk minden kedves kollégánk jelentkezését. Viszontlátásra Miskolcon 2020 májusában!

Digitális formában kérjük be a munkákat, melyeket az első válogató zsűri eredményének értelmében gyűjtünk majd be a szokásos helyszíneken, Miskolcon és Budapesten.

A szabadbeadásos kiállításra az alábbi technikákkal készült művek beadását javasoljuk, ezek azonban nem jelentenek külön kategóriát:

• Klasszikus grafikai technikák (Hagyományos sokszorosító grafikai eljárással – magasnyomás, mélynyomás, síknyomás – készült alkotások, valamint egyedi nyomatok)
• Elektrografika / Computergrafika (Elektromos átvitellel és/vagy számítógéppel készült nyomatok)
• Kísérleti grafika (A hagyományos sokszorosító eljárásokon túlmutató, technikájában és hordozójának megválasztásában is újszerű alkotások, melyek a grafika kifejezési tartományát és használatának művészi lehetőségeit tovább szélesítik)
• Egyedi rajz beadására nincs lehetőség!

A pályázóktól az alábbi feltételek betartását kérjük:

• A Triennáléra kizárólag három évnél nem régebbi műalkotások küldhetők be.
• A Triennálén egy művész összesen 3 művel szerepelhet maximum 5m² terjedelemben, ez a megbonthatatlan sorozatokra is vonatkozik.
• A művek szignatúrája – amennyiben az releváns – a szakmai szervezetek által elfogadott módon történhet.
• Az alkotás hátlapján – vagy a műfajtól függően bárhol, ahol a mű engedi – az azonosíthatóság miatt mindenképpen fel kell tüntetni legalább az alkotó nevét, továbbá a mű címét, keletkezési évét, méretét, technikáját.
• Kérjük, már a digitális jelentkezésnél is vegyék figyelembe, hogy a zsűri pozitív döntése esetén a 180×200 cm-nél nagyobb terjedelmű munkákat a szállítási nehézségek miatt kizárólag a Miskolci Galériában tudjuk majd átvenni, valamint hogy az egyedi méretű installációk, vagy különösen sérülékeny művek szállítását és installálását magának az alkotónak kell megoldania.
• Az alkotások védelme érdekében – amennyiben azok jellege megkívánja – kérjük, hogy a szabvány méreteknek (40×60 cm, 50×70 cm, 60×80 cm, 70×100 cm) megfelelő paszpartuban adják le.

A jelentkezés menete:

A digitális képeket a www.miskolcigaleria.eu címen található on-line jelentkezési felületen lehet feltölteni minimum 8 megapixel méretben, JPG formátumban (javasolt a 8-as tömörítés), fájlonként max. 5 MB méretben, jól azonosítható elnevezéssel.
Kérjük, hogy a paszpartuban, keretben lévő alkotásokat azzal együtt fotózzák le, ugyanúgy, ahogyan azokat kiállításra szánták.
A jelentkezés és a képek beérkezésének határideje: 2020. február 2. 24.00 óra
A február 5-én lezajló, digitális anyagból válogató zsűri után legkésőbb két munkanapon belül, azaz február 7-ig mindenkit azon az e-mail címen értesítünk az eredményről, amelyet a jelentkezéskor megadott. A kiválasztott művek listája a www.miskolcigaleria.eu honlapon is elérhető lesz február 6-tól.

A zsűri által kiválasztott munkák begyűjtése
Budapesten a Műcsarnokban
2020. február 24-én, hétfőn 10-16 óráig és február 25-án kedden, 9-15 óráig,

Miskolcon a Miskolci Galéria Rákóczi-házában (Miskolc, Rákóczi u. 2.) 2020. február 25. és 29. között naponta 9-16 óráig zajlik.

A postán keresztül beküldött alkotások esetleges sérüléséért nem vállalunk felelősséget, és a kiállítás zárása utáni visszapostázásukra nincs mód!

A második válogató- és egyben díjzsűri március 4-én dönt a kiállításra és a katalógusba kerülő munkákról. Ennek eredményéről legkésőbb szintén két munkanapon belül mindenkit azon az e-mail címen értesítünk az eredményről, amelyet a jelentkezéskor megadott. A kiállításra kerülő művek listája a honlapon is elérhető lesz március 5-től.
Az itt kimaradt műveket Budapestre csak a kiállítás zárása után, az azon szereplő munkákkal együtt szállítjuk vissza, átvételük azonban Miskolcon nyitvatartási időben (keddtől szombatig 9-17 óráig) már másnaptól lehetséges.

A kiállítás zárása utáni budapesti visszaadás időpontja várhatóan szeptember első két hetében lesz, a pontos időpontról az érintetteket a zsűri kiértesítő levélben tájékoztatjuk.

A Triennále ünnepélyes megnyitására 2020. május 9-én, szombaton kerül sor.

A megnyitón ebben az évben is átadásra kerül Miskolc Város Nagydíja, valamint az önkormányzatok, a szakmai szervezetek, vállalatok, intézmények, társaságok díjfelajánlásai.
A díjak odaítéléséről a szakmai díjzsűri dönt.

A 2017-es Miskolci Grafikai Triennále rendező intézménye nevében:

Kónya Ábel
intézményvezető
Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria

Miskolc, 2019. szeptember

További információ Madarász Györgyitől kérhető az alábbi elérhetőségeken:
Tel: 70-943-2919, e-mail:

www.miskolcigaleria.eu
*: 3530 Miskolc, Rákóczi u. 2.
* : 46/ 500-681

dátumok:

A jelentkezés és a képek beérkezésének határideje: 2020. január 26. 24:00 óra
Első, digitális válogató zsűri: 2020. február 5.

Begyűjtés
Budapesten: 2020. február 24-én, hétfőn 10-16 óráig és február 25-án kedden, 9-15 óráig,
Miskolcon: 2020. február 25. és 29. között naponta 9-16 óráig zajlik.

Válogató- és díjzsűri: 2020. március 4.
A Triennálé ünnepélyes megnyitása 2020. május 9.
Kiállítás zárása: 2020. augusztus 22.

Visszaadás
Budapesten várhatóan 2020.szeptember első két hetében
Miskolcon 2020. augusztus 25-től.