Őszi kurátori pályázat

határidődeadline: 2013. szeptember 10.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FIATAL KURÁTOROK RÉSZÉRE

Az Amadeus Művészeti Alapítvány és a cARTc space and projects of contemporary art közösen pályázatot hirdet fiatal kurátorok számára.

A pályázat tartalma, díjazás, a helyszín és a pályázók köre:

Kortárs magyar képzőművészeti kiállítás tervezése és teljes körű megvalósítása az amaTáR kiállítóterébe 2013. október 24-ei kezdettel, másfél hónapos nyitva tartással.

A nyertes kurátor munkájához biztosítjuk a kiállítás teljes költségvetését (maximum 65.000 Ft) illetve munkáját 40.000 Forintos ösztöndíjjal honoráljuk.

Az amaTáR az óbudai Amadeus Alkotóház mellett (1035 Budapest, Veder utca 14.) 2012. őszén kialakított 75 négyzetméteres modern felszereltségű kiállítótér, mely fiatal pályakezdő művészeknek, kurátoroknak és projekteknek biztosít megjelenési lehetőséget.

A pályázatra 40 évnél fiatalabb kurátorok, művészeti szakemberek pályázatát várjuk egyénileg és csoportosan egyaránt.

Koncepció, pályázati elvárások:

Célkitűzésünk, hogy lehetőséget biztosítsunk fiatal magyar kurátorok és művészeti szakemberek részére kiállítás szervezésére. A pályázat alkalmával be kívánjuk vonni a hazai szakmai életbe a fiatal kurátorokat, akik ezáltal elkezdhetik munka kapcsolataik kiépítését és egyúttal gyakorlatot is szerezhetnek.

A pályázati kiírás hangsúlyt fektet a pályázó anyagában a kiállítás koncepciójára, elméleti és gyakorlati megközelítésére, továbbá a kiállítás megvalósítására és a tervezés során felmerülő feladat megoldás folyamatára (idő – feladat tervezése, kiállítótérben való gondolkodás, munkafolyamatok prezentálása).

A koncepció lehet egyéni vagy csoportos kiállítás. A kiállítások kidolgozásánál figyelembe kell venni a megvalósíthatósági szempontokat (installálási lehetőségek, szállíthatóság, kiállítótér elhelyezkedése stb.). A pályázatra jelentkezni és a kiállítótér alaprajzát letölteni a www.cartc.hu vagy a www.amadeusalapitvany.hu oldalon lehet a jelentkezési adatlap kitöltésével. (Fotódokumentáció az idei első kiállításról az Amadeus Alapítvány Facebook oldalán található.)

A pályázat menete:

A pályázatokat a jelentkezési határidőig várjuk, az azon túl érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni. A pályázati anyagokat szakmai zsűri fogja elbírálni.

A zsűri résztvevői:
Eike Berg (Schafhof Europäisches Künstlerhaus Oberbayern), Deák Erika, (Deák Erika Galéria), Tóth Pál Sándor (cARTc), Varga Zsuzsanna (Amadeus Művészeti Alapítvány).

Jelentkezési határidő: 2013.09.10.

A nyertes pályázókat 2013.09.15-ig e-mailben értesítjük.

A nyertes pályamunka megálmodóját 2013.10.24.-én az amaTáR-ban rendezett kiállítással egybekötött díjátadó keretében díjazzuk.

Formai követelmények:

Az érvényes pályázat benyújtásához a www.cartc.hu vagy a www.amadeusalapitvany.hu oldalon található pályázati adatlap kitöltése és a csatolt dokumentumok e-mailen történő elküldése szükséges. A pályázati anyagokat magyar nyelven várjuk. A pályázati anyag PDF formában kérjük, (lehetőleg egy PDF dokumentumban összeállítva), melynek tartalmaznia kell:

1. önéletrajzot,
2. koncepciót (legfeljebb 3500 karakterben)
3. műtárgyak fotóit (vagy az installációs tervekről tervgrafika)
4. részletes költségvetés (szállítás, installálás, nyomda, eszközbérlés, catering stb..maximum 65.000 Ft-ig terjedően)

A pályázatokat elektronikus úton várjuk az alábbi címre:

Kurátori díj: 40.000 Ft.

További információ a és a címen kérhető.

www.cartc.hu
www.amadeusalapitvany.hu