Pályázati felhívás műhelyek, próbatermek, raktárak használatára, bérlésére

határidődeadline: 2011. december 23.

Pályázati felhívás kortárs művészeknek, alkotócsoportoknak most alakuló kulturális központban műhelyek, próbatermek, raktárak használatára, bérlésére.

Az egykori Corvin Áruház harmadik szintjén a Creartor és a Harmadik Hang Háza közösen kulturális központot hoz létre. Ehhez független alkotócsoportok, kortárs művészek számára pályázatot hirdet.

Célunk egy olyan összművészeti központ kialakítása, ahol a különböző művészeti ágak képviselői egy közös térben, egymással találkozva alkothatnak.

Független kulturális központként olyan magas színvonalú innovatív alkotóteret hozunk létre a kortárs kultúra képviselői számára, ahol nemcsak alkotásra, hanem a művek bemutatására lehetőség van.

Tervünk magas szakmai színvonalú alkotócsoportok és egyéni alkotók számára helyszínt adni és alkalmat teremteni a kapcsolatépítésre, az együttműködésre, és közvetlen találkozási lehetőséget biztosítani a közönséggel.

Coworking: olyan munkahely, ahol az alkotók egymástól függetlenül, mégis egy közös alkotótérben dolgoznak, így a sokféle ember, sokféle tudással és tapasztalattal együtt egymást inspiráló kreatív, alternatív megoldásokat hoz létre.

A Szektor (munkacím) egyszerre kulturális műhelyek gyűjtőhelye, egyben alkotó- és befogadótér.

Célunk egy olyan kezdőcsapat összehozása, amely megadja a helyszín alaphangját és működési mintáját. Ennek érdekében az alábbi területek képviselőinek jelentkezését várjuk:
építészet design grafika tánc színház képzőművészet fotó, videó újrahasznosítás (színházi) próbaterem közösség alapú média

Mit ajánlunk?
jól megközelíthető helyszínt a város közepén, 3000 nm-en.
biztosítjuk a teret, melyet ti tölthettek meg tartalommal
jutányos bérleti díj: bruttó 1500 Ft + rezsi (áram, víz és egyéb szolgáltatások, pl. internethasználat, takarítás, gondnok díja) / nm / hó
alkotási és közösségi helyszínt infrastruktúrát (víz, áram, internet, mellékhelyiség)
teherlift használat
mozgáskorlátozottak által megközelíthető helyszínek
bemutatkozási és rendszeres prezentációs lehetőséget
hosszú távú segítséget a produkció létrejöttében éjjel-nappali bejárást az épületbe térkialakításban felmerülő segítségnyújtást
nyílt napok tartását évente kétszer
beköltözés: 2012 februárjától folyamatosan

A pályázatnak az alábbi adatokat kell tartalmaznia: a pályázó bemutatkozása, elérhetőségei (kontaktszemély neve, telefonszáma, e-mail címe) a pályázó (tervezett) tevékenysége a pályázó által foglalkoztatott emberek száma igényelt terület nagysága négyzetméterben a pályázó működéséhez szükséges igények az alap közüzemi infrastruktúrán (víz, villany, fűtés) kívül a pályázó számlázási adatai opcionálisan: a pályázó honlapcíme

Szempontrendszer a pályázat elbírálásában: mennyire közösségi a végzett tevékenység környezetre reflektív aktivitás hosszútávú tervek a helyszínnel kapcsolatosan

A pályázat kétfordulós. Az első szakaszban december 23-ig várjuk az írásbeli pályázati anyagok beérkezését.

A pályázat benyújtásának módja: Elektronikusan a címre.

Lehetőséget biztosítunk a pályázóknak a helyszín megtekintésére december 17-én 14-16 óráig, illetve december 18-án vasárnap 11-14 óráig.
Előzetes bejelentkezés szükséges! Kontakt:
Telefonszám: +36 30 217 0055

Az írásbeli anyagok beérkezését követően a legjobb pályázókkal személyes beszélgetést tart a kuratórium december 27-29 között. Behívás folyamatosan.

Tisztelettel:
Bársony Júlia
Kálmán Mao Mátyás
Tillmann Lili Eszter