Parkinprogress

határidődeadline: 2012. március 15.

A Mozgó Ház Alapítvány pályázati felhívása PARKINPROGRESS címmel a PANNONHALMI ARCUS TEMPORUM MŰVÉSZETI FESZTIVÁL keretében

Mi a Parkinprogress?

A Parkinprogress az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló „utazó projekt“. Alapvető célja a művészek, művészeti produkciókban közreműködő kreatív technikai személyzet (fény-, hangtervezők, videótechnikusok), valamint kulturális szakemberek mobilitásának elősegítése.

A Parkinprogress 6 országban, 6 helyszínen egy-egy kiválasztott zöldterületet (parkot, parkerdőt, arborétumot) aktivizál. A résztvevő művészek és szakemberek egymást inspirálva és a helyszínre reflektálva dolgoznak. Munkáikat egy sétaútra felfűzve mutatják meg a közönségnek.

A Parkinprogress első lépése annak a hosszú távú tervnek, amely összeköti Európa nagyvárosait és egy olyan nemzetközi közösség életre hívására törekszik, amelyben művészek és kulturális szakemberek dolgoznak együtt európai szintű, határátlépő, transzdiszciplináris projekteken.

A magyarországi állomás 2012 augusztusában a Pannonhalmi Főapátság, ahol húsz külföldi és hazai művész kap lehetőséget, hogy új fényben láttassa a monostor arborétumának egyedülálló szépségű tereit és helyszíneit az ARCUS TEMPORUM MŰVÉSZETI FESZTIVÁL keretében.

Kinek szól a felhívás?

Az előadóművészetek (színház, tánc, performansz, cirkuszművészet) zene és hangművészet, képző- és médiaművészet területén aktív fiatal alkotók, kreatív technikusok és kulturális szakemberek jelentkezését várjuk, a Kultúra 2007-2013 Program keretében támogatható országokból.
Válogatáskor előnyt élveznek az olyan propozíciók, amelyek a többi résztvevő alkotóval való helyszíni együttműködés kapcsán nyitottságot mutatnak. Fontos feltétel továbbá, hogy a pályázatra beadott munkák teljes alkotói csapata részt tudjon venni a 2012. augusztusi rezidencia egészén.

Mit nyújt a program?

– A sikeres pályázók 2012. augusztus 16. és 25. között tíznapos nemzetközi rezidencia-programban vesznek részt. Munkáikat az Arcus Temporum Művészeti Fesztivál mutatja be augusztus 24-én és 25-én.

– Az egyes helyszíneken bemutatott munkák közül a projektben résztvevő intézmények képviselői (köztük a 6 partnerintézmény igazgatói) által legsikerültebbnek tartottak meghívottként továbbutazhatnak a következő Parkinprogress eseményre (Nottingham, 2012. szeptember).

– A Parkinprogress projektenként bruttó 400 – 1000 Euró honorárium biztosítását garantálja számla ellenében

– fedezi a résztvevők utazásának költségeit valamint szállást és napi háromszori étkezést biztosít

– biztosít a résztvevők számára, közös használtara technikai eszközöket és a produkciók megvalósításához szükséges eszközöket, anyagokat, valamint (egyeztetés alapján a rendelkezésre álló keret erejéig) fedezi a technikai és egyéb produkciós költségeket.

Jelentkezés: A www.emobility.pro oldalon keresztül (angol nyelvű CV, projektleírás, motivációs levél)
Jelentkezési határidő: 2012. március 15.
A pályázatok elbírálását a partnerintézmények igazgatóiból és képviselőiből álló nemzetközi zsűri végzi.
Bővebb információ: , +36 20 35 23 080
www.mozgohaz.hu, www.arcustemporum.hu, www.art4eu.net

A Parkinprogress partnerei
Arts Council England East-Midland (Nottingham, Egyesült Királyság)
Transcultures (Mons, Belgium)
NOASS (Riga, Lettország)
Johan Centre (Pilsen, Csehország)
Mozgó Ház Alapítvány (Budapest, Magyarország)
Pépinières européennes pour jeunes artistes (Saint-Cloud, Franciaország)