Tranzit és Erste bécsi rezidenciaprogram

határidődeadline: 2014. november 3.

A tranzit öt független, non-profit intézmény hálózata Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. 2002 óta kritikai megközelítéssel, a helyi és a globális kultúra közötti párbeszédet támogatva valósít meg művészeti és kulturális eseményeket.

Ennek a küldetésnek a keretében a quartier21/MuseumsQuartierben lévő művészeti rezidenciaprogram a Cseh Köztársaságból, Magyarországról, Romániából és a Szlovák Köztársaságból fiatal művészeknek egy műtermet, valamint Bécsben való tartózkodást biztosít egy vagy két hónapra. Az ERSTE Alapítvány a tranzit fő partnere, amely a művészeti rezidenciaprogramot is támogatja. A rezidenciaprogram nyerteseit kiválasztó zsűrit a tranzit és az ERSTE Alapítvány munkatársai alkotják.

A rezidenciára pályázhatnak művészek, kurátorok és a kortárs művészet területén dolgozó elméleti szakemberek.

A rezidenciaprogram a következőket tartalmazza:
– havi 1050 EUR ösztöndíj
– egy, a tartózkodást és az alkotást biztosító műterem a MuseumsQuartierben, Bécsben

Az angol nyelvű pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
– Egy motivációs levél, amely tartalmazza, hogy a pályázó miért pályázik és mik az elvárásai a rezidenciaprogram folyamán, illetve mivel szeretne foglalkozni a program alatt (max. 5000 karakter)
– Portfólió – a művek dokumentációja (weboldal link, amennyiben lehetséges)
– Rövid tájékoztató önéletrajz (max. 1 oldal)
– A letölthető jelentkezési lapon megadott adatok (név, cím, email cím, telefonszám, weboldal). A jelentkezési lap innen letölthető, jobb oldalon a kép alatt, a \”Downloads\” felirat alatt.

A pályázóknak fel kell készülniük a teljes rezidencia idő letöltésére.

A pályázat nyerteseinek írásos beszámolót kell benyújtaniuk a rezidencia letöltése után.

Az pályázati anyagokat angolul, digitális formában várjuk. Csak doc/.docx/.pdf formátumot, maximum 3 db és maximum 6 MB méretű csatolmányt fogadunk el. A jelentkezéseket az címre várjuk. A tárgy rovatban kérjük feltüntetni: \”MQ AiR 2015\”. A magyarországi jelentkezők a 2015. október-november időszakra pályázhatnak. Lásd bővebben: http://www.tranzit.org/en/grants/mq+artist+in+residence/call-for-applications-2015-now-open

Jelentkezési határidő: 2014. november 3.

A nyertes jelentkezőket legkésőbb 2014. november végéig értesítjük.

További kérdésekről Ines Gebetsroither (tranzit.at) ad felvilágosítást. Email cím: