Activa_atopia future home

Jóga és tárlatvezetés

Glassyard Galéria (Budapest VI. Paulay Ede u. 25-27.)
2019. 12. 07 (szombat)

15:30 Relaxáció a hegyen – hatha jóga gyakorlatok a kiállításban
17:00 Lakner Antal záró tárlatvezetése

Lakner Antal Casa Activa_atopia future home című kiállításának zárónapján közös jógázással búcsúztatjuk a tárlatot. Az aktív látogatói részvételre építő, a lakberendezési tárgyakat funkciójuktól megfosztó vagy azokat továbbgondoló installációk között lehetőség nyílik a test és a lélek közötti, a felgyorsult hétköznapok és a digitális technológia következtében kiveszett harmónia megteremtésére. A jógaórát Schneider Kristóf, hatha jóga oktató tartja.

Szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy a műtárgyak védelme érdekében a rendelkezésünkre álló mozgástér korlátozott, az esemény befogadóképessége maximum 10 fő. Ezért a jógaórán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amit jelezni az címre küldött email-lel lehet.

Fontos tudnivalók:
– Kezdés 15:30-kor.
– A jógaóra 60 perc hosszú.
– A galéria funkciójából adódóan nem rendelkezik öltöző helyiséggel, ezért mindenkit szeretnénk kérni, hogy az órára lehetőleg már a megfelelő öltözékben, melegítőben érkezzen.
– A gyakorlatok elvégzéséhez jógaszőnyegre nincs szükség, de egy kisebb méretű törülköző hasznos lehet.
– Az óra végi relaxációhoz mindenki hozzon magával meleg ruhát vagy takarót.

A közös jógát követően 17 órától a kiállításon Lakner Antal tart záró tárlatvezetést, amire minden résztvevőt szeretnénk marasztalni és szeretettel várjuk a további érdeklődőket is!

Lakner Antal újabb interaktív műtárgysorozata a világméretű gazdasági válság után újrainduló ingatlanfejlesztési és építkezési boom futurisztikus vízióiban megjelenő új típusú munka- és lakókörnyezet technológiailag túlfinomult termékére, az erőfeszítés és kihívásmentes digitalizált lakások legfejlettebb verziójára, az úgynevezett „smart-home” jelenségére reflektál. Lakner Antal ezekkel a művekkel, ahogy ő nevezi, ezzel a új fejlesztésű “bútorcsaláddal” átértelmezi a „komfort” fogalmát és az „aktív” életre vonatkozó modernista és futurisztikus elképzeléseinket.