Budapest Art Week

2019. április 9. – 14.

A Budapest Art Week egy 2016-ban útjára indított programsorozat, amely 2019-ben már negyedik alkalommal ad iránytűt a képzőművészet kedvelőinek kezébe. Indulása óta esszenciális kiegészítője a Budapesti Tavaszi Fesztivál művészeti programsorozatának.

Célja, hogy a magyar és a külföldi közönséget egyaránt megszólítsa és bevonja Budapest művészeti életébe. Több mint hetven helyszínen várja az érdeklődőket családi, múzeumpedagógiai és interaktív programokkal.

Az aktuális Budapest Art Week tematikája az orosz művészetekhez kapcsolódik. A központi tárlat Ilmira Bolotyan, a moszkvai Garage Kortárs Művészeti Múzeum kurátora, Marina Alvitr művészettörténész, a jekatyerinburgi Alvitr Gallery vezetője valamint Vékony Délia művészettörténész együttműködésében valósul meg.

Az érdeklődők képet kaphatnak arról, milyen tendenciák határozzák meg ma az orosz kortárs képzőművészetet. A fő tematikát kortárs magyar reflexiók támasztják alá. A BAW nagyszabású, központi kiállítását, mely a Budai Várban található Mikve Galériában lesz látható, szatellit események és tárlatok egészítik ki.

Részletes program: https://www.bpartweek.hu/hu/programok/