Édesapa Adidasban

Sudár Péter kiállítása

2022. március 4 – 17
Birdhouse (Budapest VII. Dembinszky utca 52.)

Megnyitó: 2022. március 3. 19:00
Megnyitja: Tayler Patrick

Az Édesapa Adidasban című egyéni kiállítás fókuszában a kelet-közép-európai régióban elterjedt, a Nyugatot mint áhított utópiát feltételező szemlélet a velázquezi formanyelvvel megjelenített, susogós – Adidas márkájú – szabadidősruhákban és az utazással kapcsolatos vágyálmokat sugárzó földgömbök felcsillanásaiban testesül meg.

A széldzsekik minimáleklektikája, sportos jelzőszínei és a ragyogó vörös poliészter művészettörténeti előképek sorát sűríti magába: a képfelszínek homályos emlékként hívják elő a reneszánsz és barokk festészet drapériáit.

Sudár Péter festőművész kiállított műveiben a szüleit helyezi az objektív elé, majd őket ábrázolja a vászon felületén. A fotórealizmust és egy klasszikus festészeti attitűdöt ötvöz fanyar humorral, a zsánerkép műfaját szociálisan érzékeny, kizökkentő hatású egyéni mitológiával újítja meg.

A magabiztos vázlatosság és az érzékletes kidolgozottság kettőségében olyan jelenetek bontakoznak ki, melyek bármikor mozgásba lendíthetik lokális, személyes narratíváinkat.

Tayler Patrick

Kurátor: Batykó Róbert
A kiállítás a megnyitót követően előzetes bejelentkezéssel látogatható: