Ha a kanálból kifújja a szél a levest

Tárlatvezetés

Pécsi Galéria m21
2022. február 19. 15:00

Szombat délután 15:00-16:00 óra között a Zsolnay Negyedben Koronczi Endre tárlatvezetést tart az m21 Galériában látható, Az emlékezés formái 2. című csoportos kiállításhoz kapcsolódóan, valamint 17:00-19:00 óra között az Apolló Moziba várja az érdeklődőket A szél mögött című filmjének közönségtalálkozóval egybekötött vetítésére.
>> A szél mögött <<

Az emlékezés formái térben és időben folyamatosan alakuló kiállítás, melynek egyes alkotásai aktivizálják a látogatók érzékszerveit, audiovizuális emlékképeket, személyes élményeket és hangulatokat megidézve a látás, a hallás, a tapintás, az ízlelés és a szaglás gesztusain keresztül.

A látogatók Koronczi Endre: Ha a kanálból kifújja a szél a levest című térspecifikus installációjának terében saját megfigyeléseik és interakcióik által tapasztalhatják meg önnön jelenlétük időtlenségét. A kint és a bent világát összekapcsoló, falakon átívelő fóliatestet öltő alkotás a szelet, mint időérzékelésünk egy lehetséges médiumát ragadja meg.

Az Apolló Mozi nagytermében egyszeri alkalommal látható A szél mögött című kilenc jelenetből álló lírai film kísérleti eszközökkel vizsgálja a szelet, a lélegzetet, a sóhajt. A szelet, mely a fák között fúj, és a szelet, mely a mellkasunkban fúj. A különös vonzású helyek és a jelentéktelen cselekvések rétegződéséből kibontakozó képsorok egyszerre szólnak a fenséges megtapasztalásáról és az elérhetetlen megfigyeléséről. A láthatatlan és a megfoghatatlan megértéséről.

https://m21.pecsigaleriak.hu/

https://www.apollopecs.hu/a-szel-mogott/
http://www.koronczi.hu/behindthewind/