Kiút

Csoportos kiállítás

2022. június 9. – 30.
Pintér Galéria (Budapest V. Falk Miksa utca 10.)

Megnyitó: 2022. június 8 (szerda) 19.00
Megnyitja: P. Szabó Dénes kulturális újságíró

Milyen az, amikor megfordul a világ? Két éve a világjárvány kezdetekor szembesülhettünk vele, és bár bízunk abban, hogy túl is vagyunk rajta, újabb próbatételek előtt állunk.
A Kiút című csoportos kiállítás 23 kortárs festőművész munkáit, reflexióit mutatja be: mára kordokumentumokká vált képeket a közelmúltból, de a járványtól elvonatkoztatva a jelenünk mindenkit érintő viszontagságaiból a képek a menedéket, a kifelé vezető utat keresik.

A Standby, a Kodály köröndön megrendezett kiállítás első állomása közös segélykiáltás volt, tavaly pedig a legfrissebb kortárs válaszokkal folytatódott a szabadtéri tárlat. Ezekből az utcai kiállításokból, új alkotókkal és művekkel kiegészítve adnak válogatást a Pintér Galériában június 8-tól 30-ig.

Alkotók: Ázbej Kristóf, Baksai József, Breznay Pál, Barakonyi Zsombor, Cseke Szilárd, doktor Máriás Béla, Fehér László, Gerber Pál, Gesztelyi-Nagy Zsuzsanna, Horváth Éva Mónika, Incze Mózes, Jovián György, Kondor Attila, Méhes Lóránt Zuzu, Naomi Devil, Péterfy Ábel, Szabó Ábel, Szikra Ágnes, Szurcsik József, Zászkaliczky Ágnes, Tayler Patrick, Verebics Ágnes, Verebics Kati, Weiler Péter

Méhes Lóránt Zuzu: Móriczka és Jánoska Zuzu-szemüveg-maszkban (38 évvel a koronavírus-járvány előtt)
Verebics Ágnes: Szőrmaszk