Modem Spot Budapest

2022. június 10. (péntek) 18.30
Modem Spot Budapest (Budapest V. Henszlmann Imre utca 5. 10-es lakás)

Várunk titeket sok szeretettel az első budapesti eseményünkön, ahol először prezentáljuk az új fővárosi helyszínünket, valamint beszélgetünk a 2018-as Modem-díj két nyertesével, Schuller Judit Flórával és Dobokay Mátéval – többek között a győztes pályázatról, az azzal járó római útjukról, illetve hogy az elmúlt négy évben milyen projekteken dolgoztak.

A belépés ingyenes.

——————————————————————————- ——————————————————————————-
2018 után újra meghirdetjük a Modem-díjat, amelyet egy pályakezdő magyar alkotó nyerhet el. Ha magyarországi felsőoktatási intézményben szerezted művészeti diplomádat 2017. és 2022. között vagy idén fejezed be a tanulmányaidat, továbbá vállalod, hogy együttműködsz a Modemmel, betartod a határidőket és elfogadod a szakmai zsűri döntését, akkor küldd be pályázatod legkésőbb 2022. július 10-ig.

Bővebb információ a MODEM-díjjal kapcsolatban itt található.

A 2018-as nyertesek biográfiái:
Schuller Judit Flóra Budapesten élő képzőművész. 2018-ban szerezte MA diplomáját a helsinki Aalto Universtiy School of Arts, Design and Architecture fotográfia karán. Érdeklődése középpontjában az örökölt (traumatikus) emlékek és azoknak a személyes és kollektív emlékezetünkre, valamint identitásunkra gyakorolt hatása áll. Projektjeinek gyakran a családi örökség a kiindulópontja, célja pedig a feldolgozatlan múltbeli narratívákkal való kollektív megbékélés a személyes és családi elemeken, illetve mikrotörténeteken keresztül. Jelenleg az Aalto Universtiy ‘Contemporary Art’ szakának doktorandusz hallgatója.
Dobokay Máté egyetemi tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen és a Kaposvári Egyetem Fotográfia BA szakán végezte. Munkáit számos díjjal és ösztöndíjjal ismerték el: 2015-2016-ban Köztársasági Ösztöndíjat kapott, elődöntős volt 2015-ben a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjon és 2017-ben az Esterházy Művészeti Díjon. 2014-ben tagja volt a pozsonyi OFF_Festival győztes csapatának. Legfiatalabb alkotóként mutatkozott be az IMPACT: Abstraction & Experiment in Hungarian Photography című kiállításon New Yorkban.