My time, your time

Németh Hajnal kiállítása

galeri ffrindiau (Budapest XI. Csurgói út 15. – bejárat a híd alatt, jobbra)

Megnyitó: 2020. július 23-án, csütörtökön,
18:00 – 22:00

Közreműködik: Fekete Jenő – gitár, ének
20:00

A kiállítás terébe limitált számban, váltásban lesz lehetőség belépni, tehát vigyázva egymásra.
Köszönjük a megértést és a türelmet – a büfé az udvaron lesz.

AZ ÉN IDŐM, A TE IDŐD … / GRAVITÁCIÓ, LEVITÁCIÓ / 52 PÉLDÁUL / ESÉLY

Négy munka: egy karaoke színpad, egy hangstúdió szegmensét idéző installáció, egy poszter és egy falnak támasztott mondat. Alapvetően szövegkönyvek: dalszövegek és prózai írások, melyek hátrahagyott vagy előkészített színpadon és stúdióban előadásra kerültek vagy előadásra készen várakoznak.

A szövegek részben saját írások, részben idézetek vagy átírt idézetek: egy átirat verzió a The Chambers Brothers nevű zenekar Time Has Come Today című dalszövegére (1966), egy kettős gyermekkórusra írt performansz szövegkönyve két énekkel, egy poszterre szerkesztett vers Julius Eastman (1940-1990) amerikai zeneszerző emlékére, és egy üres gitártok mellé rendelt kijelentés.

Németh Hajnal (1972) Berlinben él és dolgozik, 2010-ben Nam June Paik díjra jelölték, 2011-ben a Velencei Biennálén szerepelt, valamint az elmúlt húsz éveben olyan jelentős intézményekben, mint például a párizsi Palais de Tokyo, a madiridi Reina Sofia Múzeum, a bécsi MUMOK, a stockholmi Moderna Museet, a berlini Kunst Werke, a londoni Tate Modern, a stuttgarti Kunstmuseum, vagy a barcelonai Picasso Museum.

Köszönet a támogatásért: Hegyi Dóra – tranzit.hu

galeri ffrindiau contex #14
Németh Hajnal  (I.)
2020-07-23 / 2020-08-13