Stikli Zine n°1: Fák Újéve

kiállítás és fanzine bemutató

2020. február 8. 19:00
Auróra (1084 Budapest, Auróra utca 11.)

A kiadvány bevezető szövegének szerzői: Német Szilvia és Alessandro Pilo, valamint Kádár Anna és Schönberger Ádám. A zinebemutató egyben kiálllítás is. Az eseményt Réthy Katalin, a Szezonkert alapítója nyitja meg.

A kiadvány kurátora: Szemző Zsófia. A projektet koordinálták: Félix Anikó, KissPál Szabolcs és Schönberger Ádám. A kiadvány a Hurrikan Press-ben riso nyomtatással készül, 100%-ban újrahasznosított papíron.

A STIKLI zine első számában a művészek, TuBishvathon keresztül, az ünnep ökológiai vonatkozásaihoz kapcsolódnak. Az ünnep a zsidó vallásban az egyik Újév, a Fák Újéve.

A Marom Budapest 2018-ban elindított: Zsidó Kultúra 2028* egyik futó projektje, a STIKLI zine.
A zine bemutatón rendhagyó Fák Újéve ünneplésre, széderre kerül sor, valamint az Architecture Uncomfortable Workshop viasztálkészítő módszertanát lehet feltérképezni workshop keretében!

*A ZSK2028 és a vele egyesült Negyed7Negyed8 célja olyan kulturális programok létrejöttének elősegítése, amelyek a magyarországi zsidósággal kapcsolatos kérdéseket tematizálnak. A szándék olyan progresszív, a résztvevők aktív bevonására építő generatív kulturális események közösségi megvalósítására irányul, amelyek célja első sorban nem a zsidóság önreprezentációja, hanem egy tágabb, közösségi együttműködés keretei között zajló közös gondolkodás a változatos egyéni és csoportos kulturális identitások egymáshoz kapcsolódó, jelenkori és történelmi viszonyairól. Kortárs projektekben vállal részt, projekteket támogat és hív életre.