Buchmüller Éva hozzászólása a Kis Varsó interjújához

 

Kedves Havas Balint,
Kerem ne hasznalja azt a szenzaciohajhasz cimet! Mi tobb, kovetelem!
Buchmuller Eva

Kedves Eva,
Sajnos keso. Mar ki van nyomtatva. Szerintem nem szenzaciohajhasz. On nyilatkozta, hogy ez a szovegresz benne lehet a vegso valtozatban. Hogy milyen cimet adok az altalam keszitett interjunak, szerzoi maganugyem, alkotoi szabadsagom, stb… Miert is akarna ebbe beleszolni? Es legfokeppen, miert nem bizik On bennem? Hat rosszat akarok en Onnek? Vagy mi a baj? Miert erzi, hogy kontrolalnia kell, amit nem kell? Miert akar igy eltavolitani? Egy ilyen tavolsagtarto, ellenseges hangnemet megutni? Amikor en orultem, hogy beszelhettunk, es orulnek, ha ezt folytatni lehetne. Orulok, hogy oszinte volt velem az interjuban, mert ugyerzem, hogy akkor oszinte volt, legalabbis valamelyest, itt-ott, nyitottabb felem. …………………………..”
Szeretettel udvozlom
Balint

Kedves Menesi Attila,
Azert kerestem, hogy megtudjam, mifele formaban es hol jelenik meg az interju, miutan erre a kerdesemre tobbszori keres utan sem kaptam valaszt Havas Balinttol.
A masik ok, hogy kerestem: Havas Balint elkuldte nekem ahogy nevezte, a „szoveget” szeptember 3-an, amit hulye fejjel csak 3 nappal kesobb nyitottam ki. Nem jelezte, hogy ez vegleges, hogy nezzek bele, mert nyomdaba megy. Nekem az volt a benyomasom, hogy az interju egy internet blog-nak keszul.
Megdobbentem az elkepesztoen serto, izlestelen cimen es azonnal irtam H.B-nak, hogy ne hasznalja. Alkotoi szabadsagara hivatkozott es arra, hogy mar keso. Mindket erv ellen tiltakozom: Ha alkotasnak nevez egy interjut, mindket fel egyforman „alkoto” es nekem ugyanolyan u.n. alkotoi szabadsag jar, kovetkezeskeppen hogy jelenhet meg az en jovahagyasom nelkul?

Havas Balint atvert engem es On felelos erte, mint szerkeszto, kiado.
Kerem, valtoztassa meg a cimet.
Buchmuller Eva

Kedves Eva,
…. A cimet nem tudjuk megvaltoztatni, mivel a kiadvany mar ki van nyomtatva. Az interjuban egyebkent elhangzik, hogy ez lesz a cím, amivel On egyet is ert. Szerkesztoink – ezuttal Havas Balint – cimadadasat nem szoktuk felulbiralni, ahogy az a statement-unkben is olvashato… Amennyiben szeretne kommentalni a dolgot, kovetkezo szamunkban helyet adunk annak…
Menesi Attila

Elnezest, NEM hangzik el, hogy „EZ LESZ A CIM”, csak annyi, hogy „EZ BENNE LESZ” es en azt mondom: „JO”.
A cimadast EN szerettem volna felulbiralni.
Udvozlettel: Buchmuller Eva

Es nem csak a cimet.
Alkotoi szabadsaga arra vitte H.B.-t, hogy osszevonjon, kihagyjon, atirjon, es igy megvaltoztassa a szellemet az IRASBAN adott interjunak. Igy lett az

„baromi jo ( ), meg akkor is ha kicsit rovid es feluletes, de a maga szintjen pontos, izgalmas es kiegyensulyozott….” (H.B.)

Az eredmeny: HAMISITAS. Szemelyisegi jogsertes: az enyem es Major Janose.
Pletykaujsag cikk, meltatlan Major Janos szellemisegehez.

Buchmuller Eva