No suprise

Csoportos kiállítás

Longtermhandstand Hall (Budapest XI. Daróczi út 1-3. Building B)

Megnyitó: 2024. augusztus 17 (szombat) 18:00 – 20:00

Az egyedülálló poszt-indusztriális térben, a Longtermhandstand Hallban megrendezett nagyszabású kollektív kiállítási projektet Jenny Holzer 1983-ban készült „A hatalommal való visszaélés nem meglepő” című ikonikus műve ihlette. A projekt célja, hogy diskurzust indítson a mai világban visszhangzó és minden polgárt közvetlenül érintő kulcsfontosságú kérdésekről.

A „NO SURPRISE” a legégetőbb kérdések széles skálájával foglalkozik, beleértve az elidegenedést, a haragot, a gyűlöletet, a munkaetika, az emberi jogok, a rasszizmus, a geopoétika, az ökológia, a homofóbia, az agitáció vagy az élelmiszerpolitika kérdéseit.

A kiállítás nem próbál kész megoldásokat kínálni, de tudatában van a művészetnek mint erőteljes kommunikációs eszköznek, amely gyakran feszültségeket teremt azáltal, hogy fontos témákat nyit meg és provokatív kérdéseket vet fel, amelyek gyakran vezetnek társadalmi szintű vitához.

Kiállító művészek: D. Koronczi, J. Koller, R. Čerevka, P. Gogola, O. Hudec, V. Frešo, D. Demjanovič, S. Fialová, M. Kvetan, A. Selmeci T. Kocka, K. Bajkaiová, K. Sakul, O. Felber, B. Sirka, S. Velebný, D. Jedináková, J. Choma, M. Piaček, M. Mitro, A. Dubravsky, J. Kyša

Kurátor Niki Bernáth